Ægtepar er bedste kolleger

Leif og Solveig Ebbesen har kørt parløb om el-scootere i 14 år - det begyndte lidt tilfældigt

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Leif og Solveig Ebbesen er mand og kone. Men de er også de bedste kollegaer, der har arbejdet sammen stort set hele deres aktive arbejdsliv.

Tidligere som selvstændige på et stort landbrug. Nu som partnere i Fjordens Have-Parkmaskiner tæt på Havndal syd for Hadsund.

Fjordens Have-Parkmaskiner sælger, servicerer og reparerer forskellige have-parkmaskiner, men har også et af landets største udvalg af el-scootere, herunder også større, lukkede kabine-scootere.

Umiddelbart en anderledes produktkombination, der også blev til lidt tilfældigt - men som i dag passer perfekt til Leif og Solveig.

- Vi solgte vores landbrug for 14 år siden, og skulle finde på noget nyt at lave sammen. Her så vi en annonce i Jyllands-Posten, der søgte efter forhandlere af el-scootere i Danmark. Den reagerede vi på, og så har vi ellers solgt dem lige siden. Vi kendte intet til produkterne, og havde vi set annonce for noget andet, var det sikkert blevet det. Det var altså meget tilfældigt.

- Nogle år efter, at vi var kommet godt i gang med el-køretøjerne, kunne vi dog godt bruge et produkt mere på hylderne, og det blev have- og parkmaskiner. Det var nogle bekendte, der opfordrede os til at starte med det, og den opfordring greb vi.

- Så vi er både forhandler af en række produkter og driver samtidig værksted. Det gælder alt fra alverdens græsslåmaskiner, buskryddere, motorsave, hækkeklippere - ja, kort sagt alt til have og park. Man kan komme her med sin maskine, men vi kan også hente og bringe, hvis de skal repareres, fortæller Leif Ebbesen.

- Selvom der jo reelt er stor forskel på de to produktområder, så supplerer de hinanden godt. De har også lidt forskellige højsæsoner, så det passer godt ind i virksomhedens årshjul.

Højsæson på vej

Udover Solveig og Leif, er Tage Thomassen ansat som tekniker og kørende konsulent med el-køretøjer, mens Henrik Hjorth er ansat på have-park-værkstedet i højsæsonen, der lurer lige om hjørnet.

Højsæsonen er nemlig i forårsmånederne, når folk igen kommer i haven og skal have serviceret eller repareret deres maskine, eller måske have skiftet den gamle maskine ud.

De travle forårsmåneder kan begynde fra tidligt i februar til slutningen af marts, afhængig af vintervejret, og så ellers vare frem til sommerferien.

- Det er vejret, der bestemmer, hvornår vi får rigtigt travlt på værkstedet. Er der tidlige forårstegn allerede i februar, og folk kommer udenfor, så kan vi mærke det med det samme. Omvendt kan en lang og kold vinter nemt udsætte starten på havesæsonen et par måneder.

- Men jeg kan naturligvis kun opfordre folk til at komme så tidligt som muligt med deres maskiner, hvis de skal serviceres og gøres klar forud for sæsonen. Så vi kan nå dem alle sammen i god tid, lyder opfordringen fra Leif Ebbesen.

I øvrigt er det ikke kun om foråret, der er travlt med have-park maskiner.

Det er nemlig også blevet en betydelig opgave at servicere maskiner, der bruges til juletræsproduktionen.

Her starter sæsonen for alvor til oktober, og så er der ellers fuld fart på, indtil det sidste juletræ er fældet. Ofte også med tilkald i weekenderne.

Corona-udfordringer

Tilbage til el-scooterne, hvor salget har været i vækst stort set siden starten, og hvor Leif og Solveig Ebbesen - sammen med et andet par - også har importvirksomheden; Fønix Komfort, der forsyner andre forhandlere i Danmark med el-køretøjer.

- Det er ikke kun ældre mennesker, der køber el-scootere i dag. Hvis man af en eller anden årsag ikke kan få kørekort, så er det en rigtig god mulighed, der sikrer mobilitet. Samtidig er de lukkede køretøjer også et godt og billigt alternativ til bil nummer to i mange familier.

- Så jo, der er stor efterspørgsel, lyder det fra Leif Ebbesen, der dog også fortæller, at corona-krisen i 2020 ikke har gjort det nemmere at være forhandler.

- Efterspørgslen fra kunderne er den samme, men da vi primært handler med Kina og Taiwan har vi haft nogle udfordringer med at få leveret, ligesom omkostningerne i forbindelse med leveringerne er steget betydeligt fordi der simpelthen sejles med færre skibe på grund af nedsat aktivitet.

- Det har givet os lidt udfordringer, men heldigvis har vi et godt og stort lager, så vi skal nok stadig kunne levere, fortæller Leif Ebbeseb, der slutteligt også åbner lidt op for hemmeligheden ved at arbejde tæt og godt sammen med hustruen Solveig igennem så mange år.

- Vi har det simpelthen bedst, når vi arbejder sammen. Vi respekterer og lytter til hinanden. Arbejdsmæssigt handler det også om at gøre det, som om vi arbejdede på en almindelig arbejdsplads. Eksempelvis får vi rundstykker hver fredag, lyder det fra Leif Ebbesen, der også røber en anden lille hemmelighed.

- Og så skader det jo heller ikke at komme hjem med en buket blomster indimellem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.