Allan var skeptisk over for datingprogram: Nu åbner han op for sine oplevelser

Allan Jensen havde sin tv-debut i august som den første homoseksuelle i programmet - det har givet ham én på opleveren

Landmanden Allan Jensen tager mange oplevelser med sig efter sin medvirken på det populære tv-program. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Landmanden Allan Jensen tager mange oplevelser med sig efter sin medvirken på det populære tv-program. Foto: Henrik Bo

MARIAGER:- Da min veninde fortalte, at hun havde meldt mig til, sagde jeg: "Glem det. Det gør jeg aldrig nogensinde", griner Allan Jensen.

Du har måske set landmanden fra Mariager i det populære tv-program på TV2 'Landmand søger kærlighed' - et program, han aldrig havde troet, han skulle være med i.

Men i dag, når han kigger tilbage på, hvad han har oplevet, er 45-årige Allan Jensen faktisk rigtig glad for at have deltaget.

Allan Jensen var ikke ret gammel, da han opdagede, at han elskede livet på landet. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Allan Jensen var ikke ret gammel, da han opdagede, at han elskede livet på landet. Foto: Henrik Bo

Mangel på forbilleder

I starten kunne Allan Jensen ikke forstille sig selv med i 'Landmand søger kærlighed' - det lå simpelthen for langt væk fra de ting, han kunne finde på at gøre.

Egentlig ville han gerne finde kærligheden, men tanken om, at den rigtige mand ville dukke op i den slags program, var ikke overbevisende.

- Jeg har hele tiden sagt, at ham, jeg gerne vil finde, nok ikke vil være på tv. Jeg troede ikke på, at der ville komme en, der var meget nede på jorden, husker han.

Allan Jensen sprang ud som homoseksuel som 27-årig. Før det skjulte han sin seksualitet, fordi han ikke vidste, hvordan han skulle fortælle det. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Allan Jensen sprang ud som homoseksuel som 27-årig. Før det skjulte han sin seksualitet, fordi han ikke vidste, hvordan han skulle fortælle det. Foto: Henrik Bo

Men da han mødte de fem bejlere, der hver især har skrevet personlige breve til ham, ændrede det hans syn.

- Jeg blev overrasket over, at dem, der skrev brevene til mig, ikke kun ville med for at være med på tv. De har været meget stille og rolige, fortæller den 45-årige landmand, der driver en gård med ægproduktion og 1000 høns.

Derfor var det ikke håbet om kærlighed, der fik Allan Jensen med i programmet i første omgang.

Det, der talte mest for, at han skulle deltage, var, at han indså en mulighed for at vise, at homoseksuelle er lige så forskellige, som heteroseksuelle er - for den viden manglede han selv, da han var yngre og i vildrede.

- Jeg så, at jeg kunne gøre en forskel for nogen, der har stået i samme situation, som jeg har. Der er ikke mange at spejle sig i, hvis man ikke er til glitter og glamour. Jeg vil gerne vise, at der også findes dem, der lever et helt normalt liv.

Allan Jensens bor på gården sammen med sin hund, Agnes på halvandet år. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Allan Jensens bor på gården sammen med sin hund, Agnes på halvandet år. Foto: Henrik Bo

Frygtede beskeder

Siden programmets begyndelse har Allan Jensen fået adskillige beskeder fra folk, der har set ham i programmet. De har både skrevet til ham på Instagram og Messenger.

- Jeg har fået mange søde kommentarer fra fremmede mennesker, jeg overhovedet ikke kender. Både fra folk, der står i samme situation, som jeg gjorde, og fra folk, der bare synes, det er godt gået.

Kommentarerne var dog en af de ting, han overvejede nøje, inden han takkede ja til at medvirke.

- Du åbner jo dit hjem for fremmede, men også dig selv. Jeg tænkte meget over de kommentarer, der kunne komme. Om jeg var parat til det. Om det var det værd.

Men også i det tilfælde er landmanden blevet overrasket.

- Jeg har ikke fået én eneste negativ besked. Det har været positivt det hele, det er helt vildt dejligt, fortæller Allan Jensen, der også har mødt begejstrede fans på indkøb og byture sammen med vennerne.

Til daglig driver Allan Jensen en ægproduktion med over 1000 høns på sin gård. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Til daglig driver Allan Jensen en ægproduktion med over 1000 høns på sin gård. Foto: Henrik Bo

Allan Jensen husker især på en konkret oplevelse, han har haft i det virkelige liv.

- Da jeg var ved at tanke brændstof på bilen, blev jeg stoppet af en skolelærer, som sagde, at jeg bare skulle vide, at jeg havde gjort en kæmpe forskel for en af hendes elever. Han havde simpelthen fået mod til at fortælle sine forældre, at han også var til fyre. Det fik mig til at tænke: "Yes, det var lige præcis det, jeg havde håbet, der kunne ske".

Generelt har den 45-årige landmand fået meget opmærksom, siden 'Landmand søger kærlighed' blev sendt i de danske stuer. Men det er ikke en dårlig ting.

- Det gør mig ikke noget, at jeg bliver genkendt så ofte. Men det er jo også, fordi det hele er så positivt, fortæller Allan Jensen.

Forandring fryder

Har du fulgt med i landmandens liv på tv, har du måske opdaget, at Allan Jensen ikke er typen, der snakker om, hvordan han føler. Men det er han blevet bedre til, mener han selv.

- Jeg kommer fra en familie, hvor vi ikke snakker så meget om følelser. Men ved at være med i programmet har jeg lært, at man ikke skal være bange for at åbne op. Det er ikke så farligt.

Allan Jensen fik 17 breve fra mænd, som gerne ville date ham i 'Landmand søger kærlighed', hvor han skulle vælge fem, han gerne ville møde. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Allan Jensen fik 17 breve fra mænd, som gerne ville date ham i 'Landmand søger kærlighed', hvor han skulle vælge fem, han gerne ville møde. Foto: Henrik Bo

Han har samtidig fundet ud af, at det kan være vigtigt at sige ting højt.

- Jeg har lært, at det at sige ting til andre er noget andet end at gå med det inde i hovedet. Når man siger det, giver det på en eller anden måde mere mening. Jeg er helt sikkert blevet bedre til at snakke om følelser.

Overraskende venskaber

I løbet af programmet har der været mange dates med sjove aktiviteter. Blandt andet har den 45-årige landmand været på gruppedate hos den lokale slagter.

Ifølge Allan Jensen har han selv været med til at bestemme, hvordan de mange stævnemøder skulle udarte sig.

- Jeg har selv planlagt det hele: hvor vi har været henne, hvad vi har lavet. Alting, fortæller han.

Faktisk var han overrasket over, hvor ægte det har været taget i betragtning af, at det er et tv-show. Både i forhold til bejlerne og hans egen selvbestemmelse, men også hyggen bag optagelserne.

- Der er et helt fantastisk hold bag ved produktionen. Vi havde det så sjovt under optagelserne. mindes Allan Jensen.

Allan Jensen kom en del på gården som ung, så da han for fem år siden fik muligheden for at overtage den, tøvede han ikke. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Allan Jensen kom en del på gården som ung, så da han for fem år siden fik muligheden for at overtage den, tøvede han ikke. Foto: Henrik Bo

Alt den sjov og ballade udviklede sig til, at landmanden fra Mariager har fået flere venner at invitere hjem på sin gård.

- Omkring ti stykker af dem har også været på weekendtur hjemme hos mig efterfølgende, bare fordi det var hyggeligt. Og de kommer igen til jul. Vi spiser god mad og drikker gin and tonic. Det er rigtig skønt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.