Asfalt for millioner på vej ud i fjordkommunen

Se hvor du i den kommende tid skal være forberedt på vejarbejde

Munck Asfalt a/s sørger for, at der kommer asfalt på vejene i Mariagerfjord Kommune - både i byerne og i landdistrikterne. Privatfoto

Munck Asfalt a/s sørger for, at der kommer asfalt på vejene i Mariagerfjord Kommune - både i byerne og i landdistrikterne. Privatfoto

Snart vil duften af sommer blande sig med duften af ny asfalt på flere gader og veje rundt omkring i hele fjordkommunen.

Det sker, når en række veje, som led i kommunens løbende vedligehold af vejene, får ny belægning i løbet af de kommende måneder.

I alt vil 20 kilometer veje udenfor byerne og seks kilometer veje indenfor byskiltene få ny asfalt eller nyt slidlag, som det hedder i fagsprog.

I landdistrikterne drejer det sig om følgende veje: Døstrupvej (fra bygrænse til Truevejen); Rostrupvej (fra Svenstrupvej og frem til Valsgårdvej); Houvej (fra Trinderupvej til Brøndum); Parallelvej (Snæbum); Stubberupej (fra Præstegårdsvej til Oue); Tyvstedvej (Døstrup); Vejrholtmosevej (fra Hvarrevej og frem til banen i Arden); Viborg Landevej (fra Søtofte og frem til motorvejsrampe); Lillemøllevej (fra Houvej og mod nord frem til Skivevej); Mariagervej (rasteplads ved Skjellerup)

I byerne er der planlagt følgende asfaltarbejder: Hobro: Stolbjergvej (fra Randersvej og frem til Stoldal); Stoldal; Nytorv; Nytorv p-pladser. Hørby: Rosendalsvænget; Tobberupvej (fra Ndr. Ringvej og til Døstrupvej). Hadsund: Timandsvej; Tyttebærvej; Gyvelvej; L B Sørensensvej. Als: Øster Hurupvej (fra svinget i Als og til bygrænse). Rold: Bette Roldvej. Valsgård: Skoletoften; Bækparken (dele af området); Julsmarken. Assens: Ahornvej og Mariager: Vestparken (østlige del); Fjordgade (fra bygrænse mod øst og ind til Brugsen).

Forud for igangsættelsen af selve arbejderne har man i de seneste to måneder kunnet møde kommunens entreprenør, Munck Asfalt a/s, på vejene udenfor byerne.

- Munck Asfalt har været i gang med forberedelserne til det kommende arbejde, hvor der på flere veje vil blive udlagt nyt slidlag i hele vejens bredde, forklarer Bjarne Andersen, der er driftsplanlægger i Park og Vej i Mariagerfjord Kommune.

Afhængig af den enkelte vejs opbygning kan det nye slidlag bestå af traditionelt asfalt eller en ”overfladebehandling”.

En overfladebehandling betyder, at en vej får en ny vejbelægning, der afsluttes med et lag småsten.

- Selvom vores entreprenør er grundig med at tromle og suge småsten op, så er risikoen for stenslag lidt større, når denne type belægning lige er lagt ud.

- For at minimere risikoen for stenslag for både en selv og medtrafikanterne, skal bilisterne derfor være opmærksomme og overholde de anbefalede hastigheder, opfordrer Bjarne Andersen.

Fra i år udfører asfaltfirmaet, Munck Asfalt a/s, også asfaltarbejdet i kommunens byer.

Virksomheden har nemlig vundet asfaltarbejdet indenfor byerne i en kommunal licitation.

På landet fortsætter Munck Asfalt i henhold til den kontrakt, firmaet vandt i 2009, og som løber frem til 2024.

Oplever man i øvrigt fejl eller mangler på kommunens veje, skal det dog fortsat meldes ind til Mariagerfjord Kommune, der prioriterer opgaverne.

- Borgerne er velkomne til at melde fejl og mangler ind via kommunens app ”Giv et praj - Mariagerfjord”, som man gratis kan downloade til mobiltelefonen.

- Hvis man ikke har lyst til at hente app’en, kan man også indmelde eventuelle fejl og mangler via kommunens hjemmeside, bemærker Bjarne Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden