Brændselscellevirksomhed i gang med udvidelse i Hobro

Ny tilbygning på cirka 470 kvadratmeter ventes at stå klar sidst på foråret

Den nye administrationsbygning er for alvor ved at tage form.  Foto: Betina Holtze

Den nye administrationsbygning er for alvor ved at tage form. Foto: Betina Holtze

Ballard Power Systems Europe A/S i den nordlige del af Hobro opførte i 2019 en ny produktionshal, der danner rammen om virksomhedens brændselscellemodul til det maritime marked.

Lige nu er virksomheden godt i gang med at opføre en ny administrationsbygning, der forventes at stå færdig i slutningen af foråret.

Arbejdet med opførelsen af den nye bygning er godt i gang hos Cemtec i Hobro, hvor Ballard Power Systems Europe A/S har haft adresse siden 2008.

Den nye tilbygning på cirka 470 kvadratmeter bliver indrettet med moderne kontorfaciliteter til en del af virksomhedens cirka 90 ansatte.

Ballard Power Systems Europe A/S vil som noget nyt også få egen reception og indgang til kunder og medarbejdere.

Den nye tilbygning kommer som et led i en europæisk satsning, der inden for de seneste år har resulteret i betydelig vækst og skabelse af flere arbejdspladser.

- På trods af et udfordrende år 2020 så oplever vi, at efterspørgslen efter nul-emissions brændselscelleløsninger til den tunge transport og sikring af kritisk kommunikationsinfrastruktur fortsat vokser.

- Det sker blandt andet på grund af de nationale og internationale hjælpepakker som f.eks. EU’s ”Green Deal”, der er med til at støtte en grøn udvikling både i Danmark, i Europa og på globalt plan.

- De grønne initiativer gør det muligt for virksomheder som Ballard fortsat at levere nul-emissions brændselscelleløsninger og endda ansætte flere medarbejdere på grund af den store efterspørgsel, siger Jesper Themsen, direktør for Ballard Power System Europe A/S og fortsætter:

- Siden 2018 har Ballard Europe fordoblet antallet af medarbejdere, der designer, udvikler, sælger og servicerer brændselscellesystemer, og det forventes, at det europæiske team vil fortsætte med at vokse de kommende år.

Den nye tilbygning på cirka 470 kvadrameter bliver indrettet med moderne kontorfaciliteter til en del af virksomhedens cirka 90 ansatte. Ballard Power Systems Europe A/S vil som noget nyt også få egen reception og indgang til kunder og medarbejdere.  Foto: Betina Holtze

Den nye tilbygning på cirka 470 kvadrameter bliver indrettet med moderne kontorfaciliteter til en del af virksomhedens cirka 90 ansatte. Ballard Power Systems Europe A/S vil som noget nyt også få egen reception og indgang til kunder og medarbejdere. Foto: Betina Holtze

Også hos Cemtec, der er en nøglebrik i Hydrogen Valley i Hobro, glæder de sig over udviklingen hos Ballard og det nye byggeri:

- Den fortsatte udbygning af Ballards produktionslokaler er et perfekt eksempel på, at det lange, seje træk virker. Vi har arbejdet sammen om brintprojekter i snart 15 år, og vi ser nu for alvor hvordan brændselscelleteknologien bliver implementeret på globalt plan. Det gør sig især gældende for Europa, der med kravet om klimaneutralitet i 2050 og de grønne hjælpepakker er med til at støtte op omkring udviklingen af brint- og brændselscellebranchen.

- Vi begynder også i større grad at se opbakningen i Danmark med blandt andet udrulningen af brintbusserne i Aalborg.

- Hos Cemtec ser vi det som vores mest fornemme opgave at sørge for, at de lokale virksomheder, som arbejder inden for brint-området, har de optimale vækstvilkår, og vi fortsætter derfor med at støtte dem, så meget som vi overhovedet kan, lyder det fra Søren Bjerregaard Pedersen, der er direktør hos Cemtec.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.