Corona spolerer fest for nyanlagt cykelsti

1200 meter lang gave fra fond ligger nu klar til fri afbenyttelse i Øster Hurup

Heidi Bersang Hansen fra Helberskov har prøvekørt den nye cykelsti sammen med datteren, Emma. De er glade for, at cykelstien nu fører helt ud til stranden, så de trygt kan cykle dertil - også med deres spejdertrup. Foto: Mariagerfjord Kommune

Heidi Bersang Hansen fra Helberskov har prøvekørt den nye cykelsti sammen med datteren, Emma. De er glade for, at cykelstien nu fører helt ud til stranden, så de trygt kan cykle dertil - også med deres spejdertrup. Foto: Mariagerfjord Kommune

I et normalt år ville Mariagerfjord Kommune her op mod jul have inviteret til officiel indvielse af en nyanlagt cykelsti fra Øster Hurup og ud til den offentlige strand nord for kystbyen.

Det lader sig desværre ikke gøre i disse corona-tider, erkender en ærgerlig teknik- og miljøudvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen.

- Men jeg håber da, at mange får lyst til at hoppe på cyklen og prøve stien allerede nu.

- Jeg er sikker på, at cykelstien vil blive til stor glæde for både borgere og turister i Øster Hurup, forudser han.

Temmelig usædvanligt er det ikke kommunen, der har betalt for etableringen af den nye cykelsti, men derimod Aage V. Jensen Naturfond.

Fonden har ikke bare lagt jord til den nye sti, men også betalt for selve anlægsarbejdet.

- I Aage V. Jensen Naturfond arbejder vi både for at beskytte naturen og for at skabe adgang til naturoplevelser for børn og voksne.

- Derfor så vi en stor mulighed i at sikre Øster Hurups borgere og turister nem og sikker adgang til det dejlige strand- og naturområde, der findes nord for byen, forklarer Hanne Haack Larsen, der er direktør for fonden.

Den nye cykelsti er 1200 meter lang og går fra Øster Hurups nordlige udkant langs Dokkedalvej, forbi udsigtstårnet ved Tofte Skov, frem til den eksisterende gangtunnel under vejen og over til den eksisterende parkeringsplads ved den offentlige strandpark øst for Dokkedalvej.

Undervejs i projektet er den tidligere rasteplads syd for Kragelundsporten blevet ombygget til en egentlig parkeringsplads med plads til 23 biler, og for at sikre bløde trafikanter er der også blevet anlagt et helleanlæg, så fodgængere sikkert kan krydse vejen mellem den nye sti og Kattegat Strand Campings indgang.

Lige præcis på denne årstid er det måske nok de færreste, der føler sig fristet af en tur i bølgerne.

Her og nu er det nok mere oplagt at køre ad cykelstien ud til den nye grusplads ved Toftetårnet ved Lille Vildmose.

Her kan man opleve en flot udsigt over enebærsletten og Tofte Skov, hvor der - i heldigste fald - er mulighed for at få både vildsvin, kronvildt og rådyr i kikkerten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.