Delebiler på østkysten har kørt næsten 45.000 km

Mobilitetsforening i Havbakkedistriktet er kommet godt fra land, og bestyrelsen arbejder derfor på at få forsøge med delebiler gjort permanent

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hvis det står til bestyrelsen for Havbakkedistriktets Mobilitetsforening gøres forsøget med delebiler i Als, Øster Hurup og Veddum permanent.

Foreløbig har man fået Trafikstyrelsens velsignelse til at fortsætte 2020 ud.

Det oplyste formand for bestyrelsen Ole Bressendorf på den første generalforsamling, efter projektet blev sat i søen.

Generalforsamlingen, der egentlig skulle have været holdt i marts, men blev udsat til august på grund af coronakrisen, blev holdt i Als Hallens cafeteria, hvor der var god plads til adskillige mennesker, men kun bestyrelsen mødte op.

Delebilerne rullede ud i april 2019, og indtil coronaen krydsede vejen, kunne man de første 11 måneder konstatere berettigelsen.

I den periode blev der transporteret over 1.000 personer og kørt lige under 45.000 km. Fordelt på over 200 ture med næsten 7,5 personer i gennemsnit i busserne og to personer pr. tur i elbilen. Alt i alt har foreningen nu næsten 200 medlemmer.

- Hvad der heller ikke er uvæsentligt, så har foreningen gennem sine busser og el-bil sparet kørsel med i alt næsten 260 personbiler, hvorved den ikke kun har vist sin berettigelse, men samtidig også har sparet miljøet for en betydelig udledning af CO2, sagde Ole Bressendorf

Alt i alt kan bestyrelsen være tilfreds med foreningens første år, som er gået over al forventning - og væsentligt bedre end budgetteret.

Samme tilfredshed er der ikke med de grønne ”kør-med-bænke”, der er opstillet i Als, Helberskov, Øster Hurup, Veddum og Skelund.

Desværre blev især skiltene udsat for hærværk, og selv om ideen med bænkene både var tænkt som et forsøg med at få folk til at give hinanden et lift og som en opmærksomhedsskabende aktivitet, bliver bænkene ikke brugt ret meget. Bestyrelsen vil derfor tage stilling til, om man vil arbejde videre med ideen omkring de grønne bænke, sagde formanden.

Det blev også oplyst, at man har skiftet busserne ud med et par nye, der er leaset lokalt, og at man har anskaffet sin egen el-bil.

Det er bestyrelsens håb, at foreningens aktiviteter kan fortsætte i årene fremover til gavn for borgernes mobilitet i Havbakkedistriktet.

- Det er jo selvsagt ikke forventeligt, at den offentlige bustrafik i lokalområdet øges i de kommende år, men nok snarere det modsatte. Derfor ønsker vi at være et fleksibelt og prismæssigt fornuftigt supplement, sagde formanden.

Valgene var hurtigt overstået. De siddende medlemmer blev genvalgt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod, at mure kan styrte sammen
Luk