Erna vil have sat mere skub i Hobros musikliv

En ny forening, ”Live Musik i Hobro”, vil hvert år arrangere mindst fire live-koncerter i Hobro

Erna Olsen har stiftet  foreningen ”Live Musik i Hobro”. Foto: Jesper Bøss

Erna Olsen har stiftet foreningen ”Live Musik i Hobro”. Foto: Jesper Bøss

Erna Olsen er 67 år, men til trods for at hun dermed er en kvinde i sin bedste alder, elsker hun faktisk megen af den musik, de unge lytter til i dag.

Derfor er en stor del af idéen med at stifte en ny musikforening i Hobro også at arrangere koncerter med nye, yngre kunstnere, der henvender sig til et ungt publikum, og samtidig støtte de unge kunstnere i deres tidlige karriere.

Ambitionen er at afholde mindst fire livekoncerter om året, primært på spillestedet Ishuset i hjertet af Hobro. Derfor har foreningen også indledt et samarbejde med ”Ishuset Live”, der er et etableret mødested for musikglade unge, som i dag allerede arrangerer forskellige koncerter i Ishuset.

Om idéen til foreningen ”Live Musik i Hobro” fortæller Erna Olsen:

- Jeg flyttede til Hobro for fire år siden og er blevet meget begejstret for byen og de mennesker, der bor her. Jeg har også altid elsket musik og blandt andet været frivillig på Jelling Festivalen i mange år.

- Derfor begyndte jeg at arrangere nogle private koncerter med musikeren Tim Schou. Det er blevet til syv i alt, og de har alle været udsolgte. Jeg har virkelig nydt arbejdet med de private koncerter, og derfor tænkte jeg, at det var tid til at tage næste skridt og prøve at arrangere koncerter med mulighed for et større publikum.

- Jeg kunne også se, at spillestedet Ishuset havde plads til flere koncerter og kunne danne den helt ideelle ramme for nye kunstnere, samtidig med at der mangler flere koncerter i Hobro, der henvender sig til unge.

- Jeg begyndte derfor med at kontakte nogle ildsjæle, der også brænder for musik, og alle jeg kontaktede sagde ja til at blive stiftende medlemmer af foreningen, fortæller Erna Olsen.

Udover Erna selv er de øvrige stiftende medlemmer: Teddy Bjørklund, Savera Hassan, Charlotte Falck Jensen, Michael Jensen, Annette Thinggaard, Kim Thinggaard, Lone Skov, Peter Gösta Petersen og Robert Hove.

Erna Olsen har tidligere gjort sig bemærket i Hobro ved at arrangere private koncerter med musikeren Tim Schou. Arkivfoto

Erna Olsen har tidligere gjort sig bemærket i Hobro ved at arrangere private koncerter med musikeren Tim Schou. Arkivfoto

Tæt samarbejde

- Jeg har også brugt en del tid på at lave forskellige aftaler om samarbejde, og udover en rigtig positiv dialog med Rebekka Mylund fra ”Ishuset Live”, har jeg også indgået aftaler med MOS Madhus og Buddy Holly, ligesom det er vigtigt, at koncerterne koordineres med andre spillesteder i området som blandt andre Arden Kulturhus, Den Gamle Biograf i Mariager og Hammer Biler, så vi ikke overlapper hinanden med datoer for koncerter og valg af kunstnere. Det handler simpelthen om at stå sammen om mest mulig livemusik i Hobro.

- Foreningen vil i øvrigt også altid gerne stå til rådighed og hjælpe andre aktører, der vil arrangere en koncert, eller på anden måde arbejder for at fremme musiklivet i Hobro.

Foreningen ”Live Musik i Hobro” skal ikke tjene penge på koncerterne.

Et eventuelt overskud går i stedet til Julemærkehjemmet i Hobro.

Man kan blive medlem af foreningen. Det koster 50 kr. årligt.

Du kan finde foreningen på Instagram og Facebook: ”Live Musik i Hobro”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.