Få et hurtigt overblik: Her er ansigterne på Mariagerfjords nye byråd

Syv partier optager stolene i byrådet

Mogens Jespersen er en populær mand. Han fik hele 2356 stemmer ved kommunalvalget. Foto: Torben Hansen

Mogens Jespersen er en populær mand. Han fik hele 2356 stemmer ved kommunalvalget. Foto: Torben Hansen

Efter valget er der syv partier i byrådet i Mariagerfjord, der rummer 29 pladser. Venstre og Socialdemokratiet er de største, og ligger endnu engang tæt. Begge fik 11 mandater.

Efter halvanden times forhandlinger bag lukkede døre kunne borgmester Mogens Jespersen (V) sammen med spidskandidaterne fra Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Konservative fortælle, at det blå styre fortsætter fire år mere.

Ser man på antallet af stemmer, der er afgivet i kommunen, ligger samme Mogens Jespersen i top over de politikere, som har fået flest krydser på stemmesedlen. I alt har 2356 borgere i Mariagerfjord Kommune stemt på den siddende borgmester.

Mandaterne i byrådet er fordelt således: Venstre og Socialdemokratiet 11, Konservative tre, Socialistik Folkeparti, Enhedslisten, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har hver især et mandat.

Kommunen har nu regionens tredjelaveste valgdeltagelse i regionen med 67,7 procent. Det er lavere end ved sidste kommunalvalg, hvor 71,1 procent satte deres kryds, og hvor kommunen havde den næstlaveste valgdeltagelse.

I grafikken nedenfor kan du se, hvem der er stemt ind i Mariagerfjord Byråd.

Grafik:
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.