Folk kom langvejs fra for at se på træskulpturer i Arden

Resultatet af skulptørerernes arbejde vil i fremtiden kunne ses ved de fire indfaldsveje til byen

Søren Brynjolf i dyb koncentration. Foto: Arne Arildsen

Søren Brynjolf i dyb koncentration. Foto: Arne Arildsen

Der var trængsel og masser af glade mennesker på Naturlegepladsen i Arden, da Træskulptur Festivalen blev afviklet i Kristi himmelfartsferien.

Der var i år lavet aftaler med fire trækunstnere; Niels Ejnar Petersen og Peter Hausgaard Gregersen, som var gengangere fra festivalerne i 2018 og 2019, samt to nye navne: Allan Bo Jensen og Søren Brynjolf. Alle fire erfarne og meget dygtige kunstnere, som har arbejdet med trækunst og træskulpturer i rigtig mange forskellige sammenhænge.

Temaet for årets festival var ”Skoven” - et tema, som de fire kunstnere havde fået frit spil til at fortolke.

En 20 meter høj og cirka 150 år gammel eg havde på forhånd måttet ladet livet og leverede materiale til de kunstneriske udfoldelser, som nu har manifesteret sig i fire flotte skulpturer, som skal placeres ved de fire indfaldsveje til byen: Blåkildevej, Storardenvej, Myhlenbergvej og Vestergade.

Et indslag i ”Go´ Morgen Danmark” torsdag morgen skabte ekstra stor opmærksomhed om arrangementet. Det fik ekstra mange til at kigge forbi - både de lokale, men også nysgerrige fra resten af Jylland. Alle fulgte den fascinerende proces med at omdanne fem rå egestammer til fire flotte skulpturer.

- I løbet af festivaldagene snakkede vi med folk, som kom fra byer som Holstebro, Ikast, Århus og Randers for at opleve træskulptørernes arbejde med et imponerende arsenal af motorsave i alle størrelser, fortæller Arne Arildsen fra arbejdsgruppen bag festivalen.

Han kan således med stor tilfredshed konstatere, at arrangementet har bidraget til at skabe opmærksomhed om Arden som bosætningsby og understøtte sloganet ”Arden - byen i skoven, skoven i byen”.

Arden Træskulpturfestival har fået økonomisk støtte af Sparekassen Himmerlands Fond, Spar Nord Fonden, Fonden Himmerland, Lions Club Arden og Rold Skov Turistforening, Kulturtallerken-Samarbejdet samt Fællesrådet i Arden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.