Fornemt skulderklap til Sødisbakkes køkken

Centralkøkken i Mariager med i opløbet om at blive Danmarks bedste

En del af centralkøkkenets personale på Sødisbakke med køkkenleder Morten Mikkelsen bagerst til venstre. Foto: Region Nordjylland

En del af centralkøkkenets personale på Sødisbakke med køkkenleder Morten Mikkelsen bagerst til venstre. Foto: Region Nordjylland

Fire køkkener på landsplan er af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer nomineret til Køkkenprisen 2021, og et af de fire er Centralkøkkenet på Sødisbakke under ledelse af Morten Mikkelsen.

Køkkenchefen på institutionen i Mariager er selvsagt stolt over, at hans arbejdsplads fortsat er med i spillet om at blive Danmarks bedste køkken.

- Bare det at være indstillet til prisen er jo et kæmpe klap på skulderen. Især til køkkenpersonalet, der hver dag tager et kæmpe ansvar for at sørge for at skabe sunde og varierede smagsoplevelser for vores beboere og medarbejdere, siger han i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland.

Centralkøkkenet i Mariager servicerer hver dag Sødisbakkes godt 130 beboere, hvoraf mange har individuelle behov, der skal tages hensyn til i menuplanlægningen.

- Vi er her for beboernes skyld, og derfor er det også deres ønsker, der skal vægtes højest.

- Det sætter nogle krav til, hvordan vi sammensætter menuer, der er tilpasset forskellige diæter, uden at gå ned på kvalitet og smag. Her er det virkelig en gave at arbejde sammen med et team, som ikke bare læner sig tilbage, men hele tiden forholder sig nysgerrige og er med på at videreudvikle køkkenet, fremhæver Morten Mikkelsen.

Udover at stå for den daglige kost til beboerne driver Centralkøkkenet også kantinen, hvor Sødisbakkes 600 medarbejdere hver dag kan købe deres frokost.

Under corona-nedlukningen har det været nødvendigt at holde kantinen lukket for at undgå smittefare, men det faktum har dog ikke fået køkkenpersonalet til at ligge på den lade side.

Tværtimod har de arbejdet på at udvikle et nyt kantinekoncept med større fokus på bæredygtighed og økologi.

- Vi er blevet opmærksomme på at servere mere fokuserede menuer og færre retter ad gangen for at undgå madspild.

- Til gengæld står vi inde for den gode kvalitet og laver al mad fra bunden, også når det gælder bagning, syltning og pålæg. Vi prioriterer danske råvarer i sæson, så vi mindsker langdistancefragten og sørger for at forbruge på en så bæredygtig måde som muligt. For nylig har vi også fået det økologiske spisemærke i sølv og har flyttet os fra 60 pct. økologi til 70 pct. det seneste år. Så vi bevæger os hele tiden fremad, og det er også ambitionen, erklærer Morten Mikkelsen.

Køkkenprisen 2021 uddeles sammen med fem andre fødevarepriser på Hindsgavl Slot på Fyn 28. september.

Juryen vil i sin bedømmelse bl.a. lægge vægt på køkkenernes økologiprofil, deres fokus på målgruppen og måltidsoplevelsen, og om de har et ansvarligt forbrug og produktion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.