Frivilligcenter og kommune får papir på hinanden

Ny samarbejdsaftale kan blive guld værd for fjordkommunens foreningsliv, forudser formand for Frivilligcenter Mariagerfjord

Formand for Frivilligcenter Mariagerfjord, Niels Juel, og udvalgsformand Jan Andersen skriver under på den nye samarbejdsaftale, mens sekretariatsleder Tommy Sørensen, Frivilligcenter Mariagerfjord, og fagchef Michael Tidemand, Mariagerfjord Kommune, ser til.  Foto: Mariagerfjord Kommune

Formand for Frivilligcenter Mariagerfjord, Niels Juel, og udvalgsformand Jan Andersen skriver under på den nye samarbejdsaftale, mens sekretariatsleder Tommy Sørensen, Frivilligcenter Mariagerfjord, og fagchef Michael Tidemand, Mariagerfjord Kommune, ser til. Foto: Mariagerfjord Kommune

Siden 2013 har Frivilligcenter Mariagerfjord med fast tilholdssted i Hadsund arbejdet for at understøtte fjordkommunens foreningsliv og gøre det nemmere at være frivillig.

I alle årene har centeret arbejdet tæt sammen med Mariagerfjord Kommune, men nu sætter partnerne turbo på samarbejdet til gavn for alle kommunens ildsjæle.

Det sker i form af en ny samarbejdsaftale, der i fremtiden vil skabe endnu fastere rammer for samspillet og dialogen.

- Med den nye aftale får vi langt bedre muligheder for at gå i dialog med politikerne. Det gælder både byrådet og politikerne i udvalget for sundhed og omsorg, som vi fremover mødes med en gang om året.

- Det er guld værd, at vi kan snakke med politikerne om de emner, som er vigtige for vores frivillige, siger formanden for Mariagerfjord Frivilligcenter, Niels Juel, i en pressemeddelelse fra Mariagerfjord Kommune.

Frivilligcenter Mariagerfjord repræsenterer i alt 129 idrætsforeninger, sociale foreninger og kulturelle foreninger, fordelt over hele fjordkommunen.

- Og den nye aftale kan forhåbentlig være med til at bygge bro mellem foreninger og kommune - og hjælpe nye samarbejder i gang.

- Det skal bl. a. ske via fælles udviklingsprojekter, hvor kommunens ansatte og frivillige arbejder sammen om at udvikle og producere velfærd, forklarer Niels Juel.

Desuden skal man samarbejde om kurser og netværksarrangementer for frivillige - og en målrettet indsats for at hjælpe borgere i gang som enten frivillige eller foreningsaktive.

Som led i aftalen skal byrådet udpege en repræsentant til centrets bestyrelse.

Det skete på byrådsmødet torsdag aften, og valget faldt på formanden for kommunens sundheds- og omsorgsudvalg, Jan Andersen (V).

Han glæder sig til at tage del i bestyrelsesarbejdet.

- Frivilligcenteret er en vigtig samarbejdspartner nu og i fremtiden. Kigger vi i krystalkuglen, kan vi se, at civilsamfundet må spille en stærkere rolle.

- Derfor skal vi også gøre det endnu lettere at være frivillig i Mariagerfjord Kommune, og her skal frivilligcenteret være en vigtig inspiration og sparringspartner.

- Centret er de frivilliges talerør og har et skarpt blik for de udfordringer, som netop de frivillige tumler med, noterer Jan Andersen.

Samarbejdsaftalen forpligter i øvrigt parterne til gensidigt at holde hinanden orienteret om udviklingen på det frivillige område, og den forpligter også kommunen til at orientere frivilligcenteret om tilskudsmuligheder, så de lokale foreninger kan få hjælp til at søge økonomiske midler hjem på bedste vis.

I aftalen indgår det desuden, at kommunen skal hjælpe frivilligcenteret med forskellige administrative opgaver.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.