God motion og socialt samvær - og så er det aldeles gratis

Mandagscyklisterne i Hobro gør klar til sæson nr. 10

Sådan ser det typisk ud, når Mandagscyklisterne fra Hobro er af sted på cykeltur. En kaffepause skal der nemlig altid være plads til.  Privatfoto

Sådan ser det typisk ud, når Mandagscyklisterne fra Hobro er af sted på cykeltur. En kaffepause skal der nemlig altid være plads til. Privatfoto

Snart venter sæson nummer 10, efter at Bent Ringgaard godt støttet af fru Ritta i 2012 fik den ide, at cykelmotion primært rettet mod den lidt ældre aldersgruppe skulle sættes i system i Hobro.

Det førte til oprettelsen af Mandagscyklisterne, som egentlig ikke er nogen forening, men bare et fællesskab med ugentlige cykelture krydret med socialt samvær som livsbekræftende medicin. Gennem årene er flere og flere kommet til, og en mail-liste med navne på deltagere har for længst rundet 100 adresser.

- Men der er plads til mange flere. Og har man mod og lyst til at cykle med, skal man være særdeles velkommen, betoner Bent Ringgaard forud for opstarten på jubilæumssæsonen.

Det ligger fast, at den indledes mandag 12. april kl. 9 og som altid med havnekajen ud for Cafe K i Hobro som mødested. Til gengæld er der endnu lidt usikkerhed omkring antallet af ryttere på hvert af de hold, der sendes ud på ruterne. Det afhænger naturligvis af de restriktioner, der til den tid måtte være på området. Det er helt klart, at arrangørerne efterlever sundhedsmyndighedernes anvisninger omkring holdstørrelser forsamlingsforbud.

Ikke væddeløb

Alle er meget velkomne til at cykle med. Der opkræves ikke kontingent, og eneste betingelser er, at man har en cykel, hjelm og gerne en overdel i neonfarve af hensyn til trafiksikkerheden.

- Det er vigtigt at understrege, at det absolut ikke er væddeløb. Nybegyndere skal ikke holde sig tilbage. Der cykles i et moderat tempo, og man cykler på den cykel, man nu en gang måtte have stående derhjemme, understreger Bent Ringgaard.

Nye Mandagscyklister, der måske ikke er i voldsom god form, kan vælge at cykle med på ruter på blot 15-20 kilometer. Tempoet tilpasses altid feltets langsomste rytter, og ingen skal være bange for, at man pludselig overlades til sig selv. En turleder sørger for at holde samling på tropperne. Der er også en kaffepause under vejs, hvor der bliver rigtig god tid til at snakke om løst og fast. Det sociale vægtes nemlig ganske højt, når Mandagscyklisterne tager på tur.

- I kredsen af Mandagscyklister er der selvfølgelig også folk, der kan og vil noget mere. Derfor er mandagene tilrettelagt på den måde, at der afhængigt af fremmødet er måske tre-fire forskellige ruter med forskellige distancer. Det er så op til den enkelte deltager at cykle med på det hold, hvor man føler sig bedst udfordret, fortæller Bent Ringgaard.

Skiftende ruter

Ruterne varierer i længde helt op til 50 kilometer. Den lange distance henvender sig naturligt nok til øvede cyklister, som har et ganske godt og hurtigt tråd i pedalerne. Der er også ruter på omkring 25 og 35 kilometer. Det kan være lidt forskelligt fra gang til gang, da ruterne på skift tilrettelægges af skiftende frivillige turledere. Ruterne har altid et forløb på fortrinsvis mindre veje i og omkring Hobro. Det være sig veje med både asfalt og grus, og det forekommer, at der ind imellem cykles på markveje.

I de senere år er blandt mandagscyklisterne blevet flere og flere med el-cykler. De er naturligvis særdeles velkomne, men i sammenhængen er det vigtigt at understrege, at det ikke er folk på el-cykler, som sætter farten. Tempoet på ruterne sættes af folk på traditionelle cykler med rugbrødsmotorer som drivkraft.

Det har lige fra det første år med mandagscyklister været en tradition, at der tre-fire gange i løbet af sommerhalvåret arrangeres en heldagsudflugt. Den allerførste af slagsen gik til området omkring Hald Sø og Dollerup Bakker med Bent og Ritta Ringgaard som turguider. De to har bestemt, at turen gentages i år formentlig i løbet af maj måned.

Der cykles hver mandag frem til første mandag i november, men det betyder ikke, at man derefter går i vinterhi. Der er tradition for, at Mandagscyklisterne i vinterhalvåret samles hver mandag formiddag til indendørs hygge i selskab med en foredragsholder – og naturligvis kaffebord. Sådan bliver det også i sæson nummer 10.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden