Hobro får 33 nye arbejdspladser: Transportbetjente får base i byen

Sammen med Kolding og København skal Hobro fra 1. januar huse Kriminalforsorgens nye transportbetjente

Line Lykkegaard Skou
Kriminalforsorgen transporterer i dag cirka 4500 varetægtsarrestanter om året. Det tal anslås at vokse til omkring 18.000.
Politi 10. december 2018 14:29 - Opdateret 10. december 2018 17:13

Hobro får 33 nye arbejdspladser, når Kriminalforsorgen fra årsskiftet overtager politiets opgave med at transportere indsatte og varetægtsarrestanter.

En af kriminalforsorgens tre nye transportenheder kommer nemlig til at ligge i Hobro, og de første syv betjente er allerede trukket i uniformen.

Line Lykkegaard Skou
Kriminalforsorgen transporterer allerede i dag indsatte, der har fået en dom, og langt størstedelen af varetægtsarrestanter i Københavns-området. Nu bliver opgaven udvidet til at omfatte størstedelen af alle landets varetægtsarrestanter, som politiet hidtil har haft ansvaret for.

Transportenheden i Hobro placeres i tilknytning til Kriminalforsorgens områdekontor i Adelgade og kommer til at dække hele Nordjylland.

Transportbetjentene får base i Hobro og kører herfra ud til hele regionen, når indsatte og arrestanter i de nordjyske fængsler og arrester skal transporteres til eksempelvis retsmøder, lægebesøg eller fra én arrest til en anden.

De nye transportbetjente trækker officielt i uniformerne 1. januar, men Kriminalforsorgen har allerede overtaget transportopgaven delvist.

Line Lykkegaard Skou
I september startede det første hold på Kriminalforsorgens nye to-årige uddannelse til transportbetjent.

Kriminalforsorgen etablerede i september i år en ny toårig uddannelse som transportbetjent, der skal løfte den nye transportopgave. De første ti uger af uddannelsen foregår i det tidligere Vridsløselille Fængsel i Albertslund. Herefter skal eleverne i praktik i en af de nye transportenheder.

Line Lykkegaard Skou
De nye transportbetjente i Hobro, Kolding og København skal fremover transportere langt de fleste indsatte og varetægtsarrestanter i Danmark til for eksempel lægebesøg og retsmøder.

Kriminalforsorgen transporterer allerede i dag indsatte, der har fået en dom, og langt størstedelen af varetægtsarrestanter i Københavns-området.

Nu bliver opgaven udvidet til at omfatte størstedelen af alle landets varetægtsarrestanter, som politiet hidtil har haft ansvaret for.

Kriminalforsorgen transporterer i dag cirka 4500 varetægtsarrestanter om året. Det tal anslås at vokse til omkring 18.000.

De to øvrige transportenheder placeres i Kolding og København.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...