Hurtigt bredbånd på vej til endnu tre lokalområder i fjordkommunen

Norlys er klar til at rulle fibernet ud til adresser i Hvornum, Sdr. Onsild og Øster Hurup

Jens Lykke: Slå til, når muligheden byder sig for at få adgang til fibernet. Selvom man ikke aktuelt har et behov, kan det have stor betydning, når en ejendom skal sælges. Arkivfoto: Torben Hansen

Jens Lykke: Slå til, når muligheden byder sig for at få adgang til fibernet. Selvom man ikke aktuelt har et behov, kan det have stor betydning, når en ejendom skal sælges. Arkivfoto: Torben Hansen

Tre større områder i Mariagerfjord kommune, som i 2020 fik afslag på støtte i Energistyrelsens Bredbåndspulje, kan nu alligevel se frem til adgang til ”den digitale motorvej” i form af hurtigt fibernet.

Selskabet Norlys, der er den primære leverandør af fibernet i området, har besluttet, at man i begyndelsen af 2022 vil tilbyde adresser ved Øster Hurup, Hvornum og Sdr.Onsild hurtigt bredbånd.

- Det viser at det godt kan betale sig at gå sammen i et lokalområde og tilvejebringe fælles opbakning – også selvom man i første omgang ikke opnår statsligt tilskud, bemærker Mariagerfjord kommunes konsulent på området, Jens Lykke.

Det omfattede område ved Øster Hurup er beliggende vest for byen fra Langerim ned mod Fruerlund og omfattende 15-20 adresser.

Omkring Hvornum handler det om husstande syd, øst og nord for byen inklusiv Hejring og syd for Hvilsom – i alt over 50 husstande.

Ved Sønder Onsild vil adresser i Ulstrup og Sparrehuse være omfattet. I alt ca. 35 husstande.

- Opfordringen er, at man slår til, når muligheden nu byder sig, anbefaler Jens Lykke.

- Uanset om man synes, man aktuelt har behov, kan det have stor betydning, når en ejendom skal sælges. Oplevelsen er, at de fleste købere spørger til netdækning, inden de køber hus.

Ansøgninger om støtte fra dette års Bredbåndspulje er i øjeblikket ved at løbe ind, og det påregnes, at ca. 10 områder i fjordkommunen vil udarbejde ansøgninger i håb om at få fingre i nogle af de 100 mio. kr., der er afsat på landsplan til at sikre bedre internet.

- Målet er at alle borgere i kommunens landdistrikter har hurtigt internet indenfor to-tre år, men udfordringen er naturligvis, at de tilbageværende adresser er de dyreste at grave fiber til.

- Nye teknologier kan dog åbne for løsninger for enkeltadresser i yderområderne, således at ingen efterlades på perronen, antyder Jens Lykke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.