Hvilsom vil skabe nyt fælles samlingssted

Projekt i 3 millioners-klassen omfatter bl. a. hytte i træerne samt skater- og rulleskøjtebaner

Martin Sørensen er pedel på Hvilsom Friskole og har også nogle timer i SFO’en. Inden han kom til skolen, var han en del år i byggebranchen, og han er en af de typer, der er god til at øjne muligheder og få nye idéer. Foto: Jesper Bøss

Martin Sørensen er pedel på Hvilsom Friskole og har også nogle timer i SFO’en. Inden han kom til skolen, var han en del år i byggebranchen, og han er en af de typer, der er god til at øjne muligheder og få nye idéer. Foto: Jesper Bøss

Martin Sørensen er pedel på Hvilsom Friskole og har også nogle timer i SFO’en.

Inden han kom til skolen, var han en del år i byggebranchen, og han er en af de typer, der er god til at øjne muligheder og få nye idéer.

I dag har Hvilsom Friskole et større grønt område, som skolen ikke har den helt store glæde af, og det har givet Martin idéen til at bruge pladsen til at skabe et nyt og attraktivt uderum, som hele byen kan få glæde af, herunder byens unge.

- Idéen opstod faktisk, mens børnene blev undervist under åben himmel i forbindelse med corona. Her kunne jeg godt se, at udendørsområdet ved skolen var lidt kedeligt og vanskeligt at bruge aktivt.

- Jeg kunne også se, at de unge i Hvilsom manglede et sted, hvor de kunne mødes om aftenen og hygge sig på en god måde, fortæller Martin Sørensen, der er aktiv i ”Støtteforeningen til Hvilsom Friskole”.

Det grønne område ved skolen. Foto: Jesper Bøss

Det grønne område ved skolen. Foto: Jesper Bøss

Inspiration fra Skørping

- På støtteforeningens vegne tænkte jeg, at vi måtte kunne få noget bedre ud af området ved skolen, og jeg begyndte at undersøge nogle forskellige muligheder.

- Jeg fik blandt andet kontakt til Skørping skole, hvor de har etableret et fantastisk område med blandt andet skater- og rulleskøjtebaner, hytte i træerne og masser af stemning bag skolen op til skoven. Det var jeg ude og se, og høre om deres erfaringer. Det var meget inspirerende, og det er et område, der bliver flittigt brugt.

- Derefter tog jeg kontakt til beboerforeningen og ungdomsskolen i Hvilsom for at høre om deres idéer og input, og de var meget positive.

- Alle er enige om, at Hvilsom mangler et uderum, hvor byens borgere kan mødes. Det er også understreget af, at Hvilsom faktisk er i en meget positiv udvikling med god tilflytning af yngre familier. Det stiller krav til, at byen følger med og udvikler sig, og her er et uderum og nyt samlingssted for byen vigtigt.

- Derfor har vi besluttet at arbejde videre med det konsulentfirma, der også hjalp Skørping med at skabe deres uderum, fortæller Martin Sørensen.

- Vi er dog fortsat meget tidligt i processen og er først lige begyndte at søge nogle fonde. Derefter skal vi have projektet og økonomien helt på plads, og efterfølgende søgt de nødvendige byggetilladelser.

- Jeg vil anslå, at projektet sammenlagt kommer til at koste cirka 3 millioner kroner, og vores ambition er, at det kan stå færdigt i løbet af to år, slutter Martin Sørensen.

Vi glæder os til at følge projektet…

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.