K-kandidat på Jobcentret: Jeg blev klient i mit eget liv

Jens-Henrik Kirk vil give borgerne ansvar i eget liv - på Jobcentret oplevede han at blive "klient i eget liv"

Konservatives spidskandidat til KV21 i Mariagerfjord, Jens-Henrik Kirk, havde en dårlig oplevelse i kommunens jobcenter, da han blev arbejdsløs. - Jeg følte, jeg blev klient i mit eget liv. Den person, som sad over for mig, kunne ikke hjælpe med noget som helst, siger han. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Konservatives spidskandidat til KV21 i Mariagerfjord, Jens-Henrik Kirk, havde en dårlig oplevelse i kommunens jobcenter, da han blev arbejdsløs. - Jeg følte, jeg blev klient i mit eget liv. Den person, som sad over for mig, kunne ikke hjælpe med noget som helst, siger han. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Ældreområdet og borgernes frie valg har topprioritet for Jens-Henrik Kirk, 44 årig forstander på Blå Kors Hjemmet i Hobro og Konservatives spidskandidat til KV21 i Mariagerfjord.

- Vi ønsker at opføre et mindre demensplejehjem med 30-35 pladser i Hobro. Det kan løse efterspørgslen frem til 2025. Jeg så helst, at det var et friplejehjem, der bød ind, siger Jens-Henrik Kirk.

Statistikken viser, at der bliver behov for 90-100 ekstra demenspladser i Mariagerfjord inden år 2030, fortæller Kirk. I dag er al ekspertise inden for demens samlet i Hadsund. De pårørende vil få kortere transport, hvis der bygges i Hobro, fremhæver han.

Jens-Henrik Kirk, 44 år, Mariager, er spidskandidat for Konservative til KV21 i Mariagerfjord Kommune.

Han er gift med Camilla og har tre børn i alderen 13-18 år.

Jens-Henrik Kirk er forstander på Blå Kors Hjemmet Hobro og i fritiden formand for Mariager Idrætsklub.

De øvrige på Konservatives liste er:

Christian Johnson, 45 år, Hobro

Jytte Birkkjær 75 år, Hadsund

Lise-Lotte Wagner, 63 år, Hobro

Laura Holm, 31 år, Assens/Norup

Simon Linde, 48 år, Mariager

Belinda Vendelbo, 45 år, Veddum

Bent Verner Madsen, 62 år, Helberskov

Karsten Elkjær, 55 år, Hadsund

Han tror, borgerne er optaget af at få frit valg og ansvar i eget liv. Som det er i dag, bliver borgerne ofte umyndiggjort, mener Jens-Henrik Kirk.

Det oplevede han på egen krop, da han i 2019 opsagde sit forstanderjob på Mariager Efterskole for at gå "all in" på at blive valgt til Folketinget.

- Jeg var til to samtaler i Jobcentret. Den person, som sad over for mig, kendte ikke min sag og kunne ikke hjælpe med noget som helst. Jeg følte, at jeg gik fra at være selvstændig til at være klient i mit eget liv. Det er en frustration, når man er i en sårbar situation, siger Jens-Henrik Kirk.

Han ønsker, at der kommer private aktører på banen som alternativ til Jobcentret.

- Jeg kunne have ønsket én, som var med til at folde ud, hvad jeg kunne; som havde fingeren på pulsen og blik for, hvor mine lederkompetencer kunne komme i spil, siger Kirk, der selv fandt to konsulentstillinger, inden han pr. 1. juni i år tiltrådte som forstander hos Blå Kors i Hobro.

Jens-Henrik Kirk fra de Konservative er åben for at pege på både en blå og en rød borgmester - det kommer an på, hvor han på valgnatten kan få størst indflydelse. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Jens-Henrik Kirk fra de Konservative er åben for at pege på både en blå og en rød borgmester - det kommer an på, hvor han på valgnatten kan få størst indflydelse. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Frit valg

Han vil værne om borgernes frie valg. De ældre skal have mulighed for at tilkøbe sig ekstra ydelser i hjemmeplejen, for eksempel dobbelt så mange bade.

Han er optaget af, at der er rekrutteringsproblemer i ældreplejen.

- Vi har mange vakante stillinger, og man laver lappeløsninger og stresser personalet. Vi skal skabe et arbejdsmiljø, der er bedre til at fastholde personalet. Vi (byrådet) har afsat flere penge til personaleledelse. Op til 80-100 ansatte under en leder, som i dag, er helt urimeligt. Ligesom hver skole har sin egen leder, skal hvert plejehjem fremover have sin leder:

- En leder, der har øje for den enkelte og sikrer, at det ikke er en svingdør, hvor folk kommer og går. Som skaber et attraktivt arbejdsmiljø. Alt står og falder med lederen, mener Jens-Henrik Kirk.

Terapi til skilsmissetruede par

Han er stolt af, at Konservative i 2019 fik gennemført en mærkesag om gratis terapi til skilsmissetruede par. En anden konservativ kæphest - tilskud til forældre, der vil passe egne småbørn i hjemmet - er på 2022-budgettet.

- Lidt af et mirakel, når Socialdemokratiet og Venstre var modstandere, konstaterer Jens-Henrik Kirk.

- Jeg synes, vi gør tingene utrolig komplicerede. Jeg hørte argumenter om, at så og så mange dagplejere ville miste deres job. Jeg ønsker at tage udgangspunkt i borgerne, ikke de kommunalt ansatte. Det er borgerne, der har valgt mig, fastslår Jens-Henrik Kirk.

Rådhus på Store Torv i Hobro

Konservative bakker op om planerne for et fælles rådhus på Store Torv i Hobro. Spidskandidaten finder det afgørende, at teknik- og miljøforvaltningen bor dør om dør med borgmesteren.

- I dag hænger vi i bremsen med byggesagsbehandling og lokalplaner, siger Jens-Henrik Kirk, der vil sætte tempo på.

Trafikken i Hobro skal der laves en handleplan for. Planen skal tage højde for både nyt rådhus og campus, og være klar inden for de første tre måneder af 2022, hvis det står til Konservative.

Der var ingen grund til bekymrede miner hos Jens-Henrik Kirk på valgnatten i Hobro Idrætscenter i 2017. Han blev nyvalgt til byrådet med 407 personlige stemmer. Det lykkedes ham dog ikke at blive valgt til Folketinget i 2019. Arkivfoto: Laura Guldhammer <i>Laura Guldhammer</i>

Der var ingen grund til bekymrede miner hos Jens-Henrik Kirk på valgnatten i Hobro Idrætscenter i 2017. Han blev nyvalgt til byrådet med 407 personlige stemmer. Det lykkedes ham dog ikke at blive valgt til Folketinget i 2019. Arkivfoto: Laura Guldhammer Laura Guldhammer

Jens-Henrik Kirk forventer, at Venstre og Socialdemokratiet vil gå tilbage, mens Konservative vil få fremgang ved valget 16. november. I dag sidder Kirk på det eneste K-mandat i fjordkommunen.

- Vi har stadig til gode at se Venstre og Socialdemokratiet melde klart ud, hvad de vil. Jeg håber, at vælgerne vil belønne os for vores klare mærkesager, siger Jens-Henrik Kirk.

Han er åben for både en blå og en rød borgmester - det kommer an på, hvor han på valgnatten kan få størst indflydelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.