Konservatives klare sejrherre: - Vi går efter borgmesterposten

Blå blok er netop gået til forhandlinger

En glad Jens-Henrik Kirk er gået til forhandlinger med de øvrige partier i blå blok.

En glad Jens-Henrik Kirk er gået til forhandlinger med de øvrige partier i blå blok.

MARIAGERFJORD:De blå partier er netop gået i et lokale for sig, efter Konservatives spidskandidat, Jens-Henrik Kirk, klokken 22.40 endelig dukkede op i Hobro Idrætscenter.

Han ser ud til at blive valgaftenens helt store sejrherre med en fremgang fra et til tre mandater til Konservative, og det var da også en kandidat med klart overskud, der mødte op til forhandlingerne.

- Det er klart, at vi går efter en borgmesterpost, men det er alt for tidligt at sige endnu. Nu skal vi først til at forhandle, siger Jens-Henrik Kirk til Nordjyske.

Han og resten af blå blok står til et flertal på 16 mandater, mens rød blok må nøjes med 13. Det gør, at serveretten lige nu ligger hos blå blok, der da også skyndte sig at gå i et lokale for sig selv.

Venstre er stadig det største parti i blå blok, men ser ud til at gå et mandat tilbage fra 12 til 11.

Dermed bliver det spændende at se, hvordan Konservative vil tage sig betalt for at pege på en Venstre-borgmester igen - eller om partiet kan finde på at lave rav i den og tale med for eksempel Socialdemokratiet for selv at sidde med borgmestertitlen i sidste ende.

Men først og fremmest glæder Jens-Henrik Kirk sig over, at valget er gået så godt for K:

- Jeg er super taknemmelig for det her resultat. Vi har kørt en sjov og spændende valgkamp med gode budskaber og stærke visioner, og jeg tror, vælgerne belønner os for at have arbejdet benhårdt og leveret gode resultater de seneste fire år, siger Jens-Henrik Kirk.

Han bryster sig især af at have sikret gratis parterapi og mulighed for tilskud til at passe sine børn hjemme, ligesom partiet har været med til at trimme kommunens økonomi.

Følg valget live her:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.