Mariagerfjords idrætshaller i tæt opgør

Hallernes fælles ambition er at få mindst 500 i kommunen ud at gå i løbet af maj

Centerleder Claus Jacobsen fra Arden-Hallerne og Peter Hvelplund Overgaard fra Valsgaard Hallen er begge gået i træningslejr forud for den forestående ”Gang i Mariagerfjord”-dyst. Privatfoto

Centerleder Claus Jacobsen fra Arden-Hallerne og Peter Hvelplund Overgaard fra Valsgaard Hallen er begge gået i træningslejr forud for den forestående ”Gang i Mariagerfjord”-dyst. Privatfoto

Mindst 500 deltagere og mindst 50.000 km er målet, når maj måneds gå-udfordring ”Gang i Mariagerfjord” skydes i gang lørdag 1. maj.

Allerede inden starten er gået, er der tæt løb imellem de lokale idrætshaller om at være den hal, der kan stille med flest deltagere.

I skrivende stund er det ikke helt uventet Hobro Idrætscenter, der har lagt sig i front med 92 deltagere.

Herefter følger Arden-Hallerne og Valsgaard Hallen på en delt andenplads med hver 64 deltagere.

- Men alle de selvejende haller i kommunen er med, og alle kan bruge lidt flere deltagere, nævner Claus Jacobsen fra Arden-Hallerne, der er tovholder på projektet.

Han udtrykker dog samtidig stor glæde over, at så mange har taget udfordringen op.

- Idrætshallerne trænger i den grad til at komme i gang igen efter den lange og kedelige nedlukning. Eventen har været planlagt over det sidste halve års tid, og vi var nødt til at finde noget, som vi var sikre på at vi måtte, på trods af diverse restriktioner. Så det var helt oplagt at komme ud og gå.

- Normalt er vi er vant til masser af mennesker og motion, leg og bevægelse indenfor i vores idrætshaller, og vi hører fra vores mange brugere, at nu vil de bare gerne snart i gang, fortæller Claus Jacobsen. Nedlukningen har tvunget hallerne til at tænke nyt, og det er langt hen af vejen lykkedes.

Udendørs træninger, samt masser af online træning og udlån af udstyr, er bare nogle af de nye ideer, idrætshallerne har arbejdet med.

Men man må bare ikke det hele endnu, selvom der så småt er kommet gang i foreningsidrætten for børn og unge under 18 år - og for dem fra 70 år og opefter.

”Med ”Gang i Mariagerfjord” er der nu igen mulighed for at være fælles om noget, uden at det nødvendigvis kræver at man er fysisk sammen.

- Der kommer gang i de lokale samfund igen, fællesskabsfølelsen styrkes, og samtidig slås et slag for folkesundheden, opremser Peter Overgaard der er halinspektør i Valsgaard Hallen.

I løbet af maj arrangerer idrætshallerne og deres samarbejdspartnere, såsom Hjerteforeningen, LOF og Ældresagen, gratis træningsaktiviteter, guidede gåture og lignende for deltagere.

Og allerede søndag kan alle deltagerne se frem til et spændende og motiverende online-foredrag med overlæge og professor Bente Klarlund, der også er forfatter til bogen ”Gå - så går det nok”.

Alle deltagere kan i løbet af maj måned registrere deres kilometer på hjemmesiden, der er omdrejningspunktet for udfordringen.

Her kan man hele tiden følge sin egen, sit hold og sin idrætshals placering i den samlede stilling.

Samtidig har man tilgodeset de mindre haller, der naturligt nok ikke kan mønstre helt så mange deltagere, ved at gennemsnittet for den enkelte hal også kan ses på ranglisterne.

- F.eks. har man i Skelund-Veddum i den grad været i stand til at mobilisere lokalområdet med 43 deltagere, hvilket må siges at være utroligt flot, erklærer Claus Jacobsen, der glæder sig til at komme i gang, og selv har snøret vandreskoene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.