Næsten som at være med i et afsnit af Matador

Tiden blev skruet omkring et århundrede tilbage, da Mariager-Handest Veteranjernbane inviterede til ”kuffert-dag”

De festlige Sigfreds Fodvarmere modtog ”Kuffertoget” på Handest station i fineste stil. Privatfoto

De festlige Sigfreds Fodvarmere modtog ”Kuffertoget” på Handest station i fineste stil. Privatfoto

Søndag drog omkring 300 rejsende afsted på tur ud i sommerlandet med togene på MariagerHandest Veteranjernbanes årlige ”Kuffert-dag”.

Forrest var det 92 år gamle damplokomotiv HV3 fra Horsens Vestbaner, efterfulgt af en række af banens personvogne, der alle har passeret et hundrede år; men fortsat er i fuld vigør.

Med tredive kilometer i timen førte den gamle dampkæmpe togene gennem det smukke og afvekslende sommerlandskab de sytten kilometer fra Mariager til Handest og tilbage igen.

En rejse med stil med veteranbanens ”kronjuvel”, banens ældste personvogn fra 1910.  Privatfoto

En rejse med stil med veteranbanens ”kronjuvel”, banens ældste personvogn fra 1910. Privatfoto

På perronen i Handest ventede de gæve musikanter fra Sigfreds Fodvarmere og modtog de rejsende med herlig og skøn traditionel jazz, da toget rullede ind på endestationen.

En del af de rejsende skulle efter et kvarters tid videre med Trekantrutens bus fra Handest til Hobro, men bussen medbragte til gengæld et hold nye rejsende fra ”Svanen”, der skulle videre til Mariager med toget.

Alle fik således lejlighed til nyde den festlige musik og den gode stemning på Handest station i selskab med sjove gamle kufferter.

For kuffert-rejsende var der nemlig en del af. Her sås gamle slidte kufferter i mange afskygninger og selv en kæmpe rejsekuffert fandt sin plads i passagerkupeen, hvor den fyldte godt op.

En Ford Tudor, anno 1930, havde også fundet vej til perronen i Handest. Privatfoto

En Ford Tudor, anno 1930, havde også fundet vej til perronen i Handest. Privatfoto

I dagens tog var der i øvrigt - som altid – god stemning, og adskillige rejsende havde medbragt frokosten eller eftermiddagskaffen, som blev nydt i de gamle personvogne.

Efter en veloverstået frokost, valgte flere at gå ud på de åbne endeperroner og nyde resten af turen, lytte til dampslagene og til lokomotivfløjtens pift.

Ved rejsens afslutning kunne passagererne stige af, mættet af frokosten, musikken og indtrykkene fra en rigtig togrejse; en rejse med stil.

- Vi er rigtig glade for, at vores ”Kuffert-dag” fortsat trækker mange rejsende til veteranbanen og gæster til den skønne Mariager by. ”Kuffert-dagen” er et fast årligt indslag i vores køreplan, og arrangementet giver vi ikke slip på”, forsikrer veteranbanens driftsbestyrer Ole Juhl.

I alt cirka 300 rejsende steg i forbindelse med kuffertdagen på veterantoget i enten Handest eller Mariager.  Privatfoto

I alt cirka 300 rejsende steg i forbindelse med kuffertdagen på veterantoget i enten Handest eller Mariager. Privatfoto

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.