Mariager

Ny guide med blå stier: Det er én stor kærlighedserklæring til fjorden

Lokale kajakroere fortæller i ny guidebog om deres egne yndlingssteder på og ved Mariager Fjord

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Udvalgsformand og selv ivrig kajakroer Jane Grøn (S) klippede snoren ved den officielle indvielse af "De Blå Stier" på Mariager Fjord. Det foregik naturligvis til vands. En hel karavane af 70 kajakker kom roende til fra alle verdenshjørner af fjorden for at være med. © Henrik Bo

MARIAGER:Kajaksporten er generelt i fremgang, og det fik man et klart billede af på Mariager Havn lørdag middag.

I klart solskin, men lidt kølig vind kom en hel karavane af kajakker nemlig strømmende til.

70 kajakker var meldt til fra alle kajakklubber rundt om Mariager Fjord og havde med udgangspunkt fra Hadsund, Hobro og Stinesminde sat kursen mod Mariager Kajakklub i anledning af indvielsen af "De Blå Stier" - en ny guidebog om glæderne ved at færdes på Mariager Fjord i kajak - eller kano.

Anette Olesen fra Mariager Kajakklub har været primus motor i projektet, som er blevet til i samarbejde med Mariagerfjord Kommune og med tilskud fra Friluftsrådets pulje "Aktiv af natur" og Velux Fonden.

- Det er én kærlighedserklæring til fjorden, det hele! Selv vil jeg jo også gerne vandre. Andre kajakroere kunne måske få endnu mere ud af det, hvis de husker at tage vandresko med i kajakken, opfordrede hun efter veloverstået officiel indvielse, som naturligvis foregik til vands.

Det var en kammerat fra kajakklubben, Jane Grøn, der svingede saksen over snoren ude på fjorden og senere holdt indvielsestale. Hun er nemlig også lokalpolitiker (S) og formand for kultur- og fritidsudvalget.

- Vi taler jo meget om samskabelse, og det her et er rigtig godt eksempel på, at frivillige laver et stykke arbejde sammen med det offentlige. Det var ikke blevet til noget, hvis vi ikke havde haft de frivillige, og hvis de frivillige ikke havde haft kommunen og Visitmariagerfjord, sagde hun.

Det er netop frivillige fra kajakklubberne, der har beskrevet deres yndlingssteder langs fjorden til brug i brochuren, og de har også fundet koordinater og talt med lodsejere.

- Vi har også fået penge til seks bordebænkesæt, som skal placeres ud langs fjorden, og til to kajakvogne til dér, hvor der er lidt langt fra vandet og op til for eksempel udsigten i Bramslev Bakker, fortalte Anette Olesen, som i øvrigt har været med til at stifte Mariager Kajakklub i 2004 sammen med blandt andre Jane Grøn.

Guiden "De Blå Stier" udleveres gratis fra kommunens biblioteker og turistbureauer og byder både på inspiration og en masse praktiske råd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.