Nyt samarbejde om mad til socialt udsatte

Blå Kors Hjemmet i Hobro er med i nyt samarbejde med Lidl om overskudsmad til socialt udsatte

Bente Lembo
Lidl på Hostrupvej i Hobro samarbejder med Blå Kors om overskudsmad til socialt udsatte mennesker. Arkivfoto: Lars Pauli
Socialt udsatte 6. december 2018 09:35 - Opdateret 11. december 2018 15:03

HOBRO: Blå Kors Danmark og Lidl har indgået et nationalt partnerskab, hvor overskudsmad fra Lidl fremover doneres til brugere på Blå Kors Danmarks væresteder, institutioner og støttetilbud i hele landet. Deriblandt Blå Kors-hjemmet i Hobro, fremgår det af en pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark.

Lidl på Hostrupvej 68 i Hobro får fra på mandag besøg af Blå Kors én gang om ugen. En medarbejder fra Blå Kors-hjemmet i Hobro vil hente overskudsmad fra Lidl.

Maden vil efterfølgende blive udleveret til mennesker, for hvem en pose madvarer kan forsøde tilværelsen.

Lars Thidemann, leder af Blå Kors-hjemmet i Hobro, ser frem til at komme i gang med det nye samarbejde.

- Maden fra Lidl vil komme rigtig mange til gavn, da mange har svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

- Derfor er det en rigtig stor hjælp i deres hverdag at få en pose overskudsmad, siger Lars Thidemann, og han glæder sig også over, at samarbejdet samtidig mindsker madspild.

Han har tænkt sig at tage mod alle de varer, som Lidl vil tilbyde, så andre Blå Kors-institutioner i nærområdet kan få gavn af det.

Samarbejdet i Hobro er en del af det nye nationale partnerskab mellem Lidl og Blå Kors, hvor Lidl stiller overskudsfødevarer til rådighed for Blå Kors, der fremover efter behov kan hente overskudsmad fra 25 af Lidls butikker fordelt rundt i hele Danmark.

Det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark er i tråd med Lidls CSR-strategi, fortæller Mikko Forsström, der er chief commercial officer i Lidl Danmark.

- Vi har ambitiøse mål i Lidl, både i forhold til at mindske madspild, og når det gælder om at tage et samfundsansvar - og det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark understøtter i høj grad begge målsætninger, siger Mikko Forsström.

Donationerne fra Lidl vil både blive uddelt og være med til at sørge for mad på tallerkenerne rundt omkring på Blå Kors’ væresteder, institutioner og støttetilbud for blandt andre ensomme, hjemløse, psykisk syge og misbrugere. Alle steder indgår et måltid mad ofte som en naturlig del af omsorgen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...