Per Husted genvalgt som lokal S-kandidat

Urafstemning i kredsen afgjort allerede i første valgrunde

Per Husted - genvalgt som socialdemokratisk folketingskandidat i Mariagerfjord Kredsen. Arkivfoto

Per Husted - genvalgt som socialdemokratisk folketingskandidat i Mariagerfjord Kredsen. Arkivfoto

Også ved det kommende folketingsvalg bliver Per Husted, Hadsund, Mariagerfjord-kredsens bud på et socialdemokratisk folketingsmedlem.

Det står nu fast, efter at spørgsmålet netop har været sendt ud til urafstemning blandt Socialdemokratiets medlemmer i fjordkommunen.

Udover Per Husted bejlede også byrådsmedlem Edin Hajder og den tidligere lokale DSU-formand Katrine Evelyn Jensen til posten som folketingskandidat.

- Men Per Husted tog sikkert sejren hjem allerede i første valgrunde, og i kredsen ser vi på den baggrund frem til et fortsat godt samarbejde med ham, siger kredsformand Tommy Sørensen.

Selv glæder Per Husted sig over medlemmernes tillid - og udsigten til fortsat at repræsentere Mariagerfjord Kredsen som folketingskandidat.

- Jeg har altid været meget stolt af at være Mariagerfjord Kredsens folketingskandidat, men det må bare aldrig blive en selvfølge. Derfor bad jeg også selv om at få fornyet kandidaturet, siger Per Husted.

Per Husted har ved de seneste folketingsvalg været Socialdemokratiets Folketingskandidat i Mariagerfjord

Per Husted har samlet været medlem af Folketinget i 3½ år i løbet af den periode, hvor han har været valgt som folketingskandidat, men fordi Mariagerfjord Kredsen er så forholdsvis lille sammenlignet med de øvrige kredse i Nordjylland, er det endnu ikke lykkedes at blive permanent valgt.

Den fornyede opbakning fra medlemmerne i fjordkommunen styrker dog Per Husted i troen på, at næste gang bliver lykkens gang, og kredsformand Tommy Sørensen er ligeledes optimist.

- Selv om valget til folketinget først ligger i 2023, har vi allerede sat arbejdet i gang, og det er uden tvivl vigtigt, at vi har et talerør på Borgen, der både er opstillet og bor i Mariagerfjord Kredsen, som ellers let kan overses i det store politiske arbejde.

- Valgene de seneste gange har været fremragende, og stemmerne har været der til en plads i Folketinget, selv om vi er den mindste kreds. Nu gælder det blot om, at vi næste gang samler stemmerne lokalt og personligt - og undgår den spredning, der tidligere har været, siger han.

Per Husted bor privat i Hadsund, er gift og har to voksne børn.

Han har i mange år arbejdet på Handelsgymnasiet i Hobro og har desuden været meget involveret i flere virksomhedsfællesskaber og virksomheder i lokalområdet.

Udover Folketinget genopstiller Per Husted også til byrådet i Mariagerfjord.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.