Plæneklipper sendt på pension til gavn for planter og dyr

Grundejerforening i Mariager er hoppet med på den grønne bølge

Anna Marie Pedersen og Jørgen Hammer Sørensen glæder sig sammen over, at Grundejerforeningen Frydensbjerg i Mariager har forvandlet grønne områder til farverrige blomsterenge. Privatfoto

Anna Marie Pedersen og Jørgen Hammer Sørensen glæder sig sammen over, at Grundejerforeningen Frydensbjerg i Mariager har forvandlet grønne områder til farverrige blomsterenge. Privatfoto

I løbet af det seneste års tid er det store fælles område ved Frydensbjerg i Mariager blevet forvandlet fra en kedelig kortklippet græsplæne til et smukt og frodigt fristed for planter og dyr. Grundejerforeningen, som ejer det store ubebyggede areal, har nemlig besluttet at slå et slag for den vilde natur.

- Vi har tidligere betragtet området som en stor græsplane og slået græsset ret ofte, indtil vi hev fat i kommunen for at høre, hvordan vi kunne bidrage til at skabe mere liv for planter og dyr.

- Det viste sig at være ret simpelt og endda væsentligt billigere for os at forvandle området til en smuk blomstereng, siger Anna Marie Pedersen, som er formand for grundejerforeningen.

Grundejerforeningen har nu droslet kraftigt ned for græsklipningen og går nu helt uden om at slå græsset, når blomsterne blomstrer.

På den måde kan blomsterne nemlig nå at sætte og smide deres frø.

Samtidig sørger grundejerforeningen for at fjerne det klippede græs, så arealet udpines og blomsterne får overtaget i konkurrencen mod græsset.

- Vores fælles område er ved at blive forvandlet til en farverig blomstereng, og det bliver kun endnu mere i løbet af de kommende år. Det er til stor glæde for naboerne og alle som bruger arealet til leg, gåture og til at lufte hunden. De nyder virkelig det smukke område, som på alle måder summer langt mere af liv, slutter Anna Marie Pedersen.

Det er spændende arter som blåhat, kællingetand, rødkløver og markkrageklo, som nu trives rigtig godt ved Frydensbjerg i Mariager.

De producerer en overflod af nektar og pollen, som er en biologisk guldgrube, der tiltrækker bier og sommerfugle fra nær og fjern.

Der er for eksempel sommerfuglearter som almindelig blåfugl og lille ildfugl, som i de senere år er forsvundet mange steder i Danmark. De er helt afhængige af nektar og pollen, som de nu får i massevis ved Frydensbjerg.

- Vi ser, at interessen for den vilde natur blomstrer frem overalt i vores kommune. Det er herligt, at grundejerne i Frydensbjerg springer med på den grønne bølge, som skaber nye levesteder for planter og dyr.

- Jeg håber, at det gode initiativ vil inspirere endnu flere til at give naturen en chance, siger Jørgen Hammer Sørensen, som er formand for kommunes teknik- og miljøudvalg i en pressemeddelelse fra Mariagerfjord Kommune.

Interesserede kan læse mere om Frydensbjerg-projektet på kommunens hjemmeside under fanebladet www.mariagerfjord.dk/Biodiversitet

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
23-årig skyldig i at have dræbt 27-årig efter bytur - kammerat frifundet
Luk