Punktum for 34 års arbejde blandt hjemløse

Blå Kors Rold Skov tager torsdag officiel afsked med forstander Hanne Thomsen

Sygdom har tvunget Hanne Thomsen til at kvitte lederjobbet hos Blå Kors Rold Skov, men hendes sociale indignation og engagement er stadig usvækket. Her i efteråret skal hun derfor i praktik og håber at få et fleksjob inden for frivillighed eller boligområdet. Privatfoto

Sygdom har tvunget Hanne Thomsen til at kvitte lederjobbet hos Blå Kors Rold Skov, men hendes sociale indignation og engagement er stadig usvækket. Her i efteråret skal hun derfor i praktik og håber at få et fleksjob inden for frivillighed eller boligområdet. Privatfoto

Når Blå Kors Rold Skov torsdag 23. september officielt tager afsked med tidligere forstander Hanne Thomsen, markerer det samtidig afslutningen på 34 års arbejde blandt hjemløse og udsatte.

De fleste af årene har Hanne Thomsen varetaget frivillige roller som blandt andet formand for Herberget Mændenes Hjem og hjemløseorganisationen WeShelter, og ambitionen har altid været at skabe nye muligheder for mennesker i udsatte situationer.

Netop netop har Hanne Thomsen også engageret sig i det organisatoriske arbejde. Hun har blandt andet været med til at stifte den europæiske hjemløseorganisation Feantsa, og det europæiske hjemløse observatorie, der følger udviklingen i hjemløsheden på europæisk niveau. Hun har desuden været formand for Dansk Diakoniråd og været udpeget til Rådet for Socialt Udsatte, hvor hun var medlem i otte år.

Da Hanne Thomsen i 2017 tiltrådte som forstander på Blå Kors-hjemmet i Arden glædede hun sig til – efter mange år med ledelse og overordnet strategi – at komme tættere på de hjemløse og udsatte beboere, det hele handler om.

Desværre blev forstander-karrieren noget kortere, end Hanne Thomsen oprindeligt havde forestillet sig.

I foråret 2020 - samtidig med at coronaen holdt sit indtog i Danmark - blev Hanne Thomsen ramt af et hjertesvigt.

I starten havde hun så lidt luft, at hun end ikke kunne bede for på et Fadervor.

I dag går det meget bedre. Hun er igen i stand til både at bede og sige, hvad hun mener, men der er ikke kræfter til et fuldtidsjob – og slet ikke et lederjob.

Hanne Thomsen har selv været med til at udforme tidsplanen for overdragelsen og stillingsopslaget til den nye forstanderstilling, men allerhelst ville hun gerne være fortsat i forstanderstillingen en årrække endnu.

Hanne er dog stadig fyldt med social indignation og engagement og slet ikke klar til at gå på pension.

Her i efteråret skal hun derfor i praktik og håber at få et fleksjob inden for frivillighed eller boligområdet.

Jobbet som forstander hos Blå Kors Rold Skov blev pr. 1. september overtaget af Jacob Kjærgaard Andersen, og nu er tiden så altså kommet til at tage officiel afsked med den afgående forstander.

Bestyrelsesformand Henrik Søgaard Kofoed udtrykker i den forbindelse stor taknemmelighed for den indsats, Hanne har lagt ved Blå Kors Rold Skov.

- Hanne har igennem de godt fire år, hun har været ved Blå Kors Rold Skov, bidraget til en professionalisering på alle områder og har derved skubbet i retning af, at Blå Kors Rold Skov også fremover fremstår tidssvarende og relevant for både beboere, medarbejdere og de mange aktører, der i dagligdagen arbejder sammen med Blå Kors Rold Skov.

- Endvidere har Hanne med sin store viden og sit store engagement på udsatteområdet bidraget til de landsdækkende arbejdsgrupper i Blå Kors Danmark, fremhæver Henrik Søgaard Kofoed.

Afskedsreceptionen for Hanne Thomsen holdes torsdag 23. september kl. 14.30-16.30.

Tirsdag 28. september tager Hanne Thomsen afsked med beboere og medarbejdere ved en frokost på Blå Kors Hjemmet i Arden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.