Radikale Venstre ude af varmen: - Vi fik ikke fat i de unge

Radikale Venstre ender på 0 mandater og er derfor ude af byrådet

Jens Lykke, spidskandidat for Radikale Venstre er ærgerlig over at tabe partiets ene mandat. Foto: Torben Hansen

Jens Lykke, spidskandidat for Radikale Venstre er ærgerlig over at tabe partiets ene mandat. Foto: Torben Hansen

Mens yderpartierne, Enhedslisten og Nye Borgerlige brager ind i byrådet med et mandat hver, må midterpartiet Radikale Venstre erkende et blankt nederlag. De går nemlig fra et til 0 mandater, og derfor valgte spidskandidat Jens Lykke også at tage hjem kort efter det endelige resultat stod klart.

- Vi er gået noget tilbage, og det ærgrer mig selvfølgelig en del, da jeg gerne så et rødt-grønt-flertal, siger Jens Lykke.

Ifølge hans egen analyse på det knap så gode valg, mister partiet i år stemmer på de unge.

- Ved sidste valg fik vi en del stemmer fra de unge, fordi vi også havde unge kandidater, som kunne trække noget. Det har vi ikke haft i år, så det har været svært at tiltrække førstegangsstemmerne, siger spidskandidaten og fortsætter:

- Derudover er der også noget landspolitisk, der spiller ind, hvor vi har haft nogle udfordringer. Det kombineret med, at Mariagerfjord er en landkommune, og Radikale er et byparti, så står vi skidt.

På trods af at midterpartiet må erkende, at de ikke har fået nok stemmer til et mandat, holder Jens Lykke fast i, at partiet har ført en god valgkamp.

- Vi har fået anerkendelse fra andre partier i forhold til, hvordan vi har performet i debatter, og egentlig synes jeg, vi har gjort, hvad vi kunne, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden