Så er der redt op til storken i Hadsund

Turistforening har med sponsorhjælp opsat storkerede i Rosendals Allé

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En storke-familie i Hadsund? - nej, den er desværre ikke landet endnu - men håbet om en snarlig storkeidyl i fjordbyen lever i bedste velgående hos den lokale turistforening.

Turistforeningen har netop opsat en storkerede i Rosendals Allé i nærheden af Hadsund Egnssamling, og håbet er naturligvis, at den engang ad åre også bliver beboet.

- Vi ser frem til, at der er en storke-familie, der slår sig ned i Hadsund, og vi vil så i et nærliggende birketræ opsætte et vildt-kamera, så vi kan følge udviklingen i reden, fortæller formand for Hadsund Turistforening, Erik Erland Nielsen.

Den bærende stålkonstruktion til storkereden har Hadsund Turistforening indkøbt i Vorbasse, og selve reden er lavet og tækket af en borger fra Mou, der har relationer til Lille Vildmose og Aage W. Jensens Fond, og i forvejen har god erfaring med at bygge storkereder.

Lokalt var det Glerup Containerservice v. Peter Kristensen, der som sponsor stod for at levere, nedgrave og rejse stolpen med den nye storkerede.

Storken har tidligere haft kronede dage på Hadsund-egnen.

Så sent som i 1880 var 135 ynglepar fordelt på datidens 49 gårde i Veddum, og egnen husede dermed den formentlig største kendte storkekoloni i Danmark.

I år har syv storkepar valgt at slå sig ned i Danmark: ì Gundsølille og Tåstrup på Sjælland, i Bækmarksbro i Vestjylland, i Enslev på Djursland og i Eggebæk og Smedager i Sønderjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef færdig
Luk