Store testdag i industrikvarteret

Fire Hadsund-virksomheder samarbejder om at få medarbejderne coronatestet en gang om ugen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Første testdag var tirsdag 26. januar. Alle medarbejdere har fået specifikke tider, så der ikke var kø. Privatfoto Privat

I produktionsvirksomheder, hvor det ikke er muligt at arbejde hjemmefra, anbefaler Sundhedsstyrelsen i øjeblikket én ugentlig corona-test af medarbejderne.

Den opfordring har de fire Hadsund-virksomheder Actulux, JKF, Metafix og Hans Jensen Lubricators sammen grebet, og som kvittering for samarbejdet har Region Nordjylland stillet en mobil testenhed til rådighed. Medarbejderne blev således testet første gang tirsdag 26. januar.

Simon B. Hoffgaard, produktionschef hos Actulux, fortæller:

- Hos Actulux er vi godt 50 medarbejdere, så da Sundhedsstyrelsen kom med deres opfordring, gik vi straks i gang med at undersøge mulighederne for at hyre en privat udbyder af test.

- Det var en relativt dyr løsning, og derfor fik vi idéen til at gå sammen med et par andre virksomheder. Region Nordjylland vil nemlig gerne stille en mobil testenhed op én gang om ugen, hvis der er minimum 100 ansatte, der skal testes, og der i øvrigt er minimum 20 kilometer til nærmeste teststed.

- Samlet set er vi 300 medarbejdere i de fire virksomheder, der skal testes, og det har været en meget nem og fleksibel dialog med Region Nordjylland. Det hele er foregået hurtigt og effektivt over telefonen, og ikke noget med ansøgninger og underskrifter, så det har været en supergod oplevelse, fortæller Simon B. Hoffgaard, der, udover at glæde sig over samarbejdet med Region Nordjylland, også ser fordele i det nyopståede samarbejde på tværs af virksomhederne.

- Det er en af de afledte sidegevinster ved den situation, som corona har bragt os i. Man tænker lidt ekstra ud af boksen og prøver at se nye muligheder. Hvem ved, om dette samarbejde kunne blive starten på andre ting at samarbejde om, eksempelvis en fælles lærlingeindsats, slutter han.

Inspiration for andre?

Hos Mariagerfjord Erhvervsråd ser man også en stor styrke i samarbejdet og opfordrer derfor andre virksomheder til at gå sammen om et lignende samarbejde, der kan være med til at sikre, at vi kommer corona-pandemien til livs hurtigst muligt, og samtidig sikrer højest mulig effektivitet i kommunens virksomheder i disse udfordrende tider.

- Er der nogle virksomheder, der alene eller i samarbejde med andre virksomheder, opfylder kravene og ønsker at høre, hvilke muligheder der er for at få en mobil testenhed ud for at teste ansatte, så er de meget velkomne til at kontakte erhvervsrådet.

- Vi hjælper gerne med at koordinere et samarbejde mellem virksomhederne og tage kontakten til Region Nordjylland, fortæller Henrik Hansen, erhvervskonsulent hos Mariagerfjord Erhvervsråd.

For virksomheder med mindre end 20 kilometer til nærmeste teststed henvises til testcentret ved Hobro Idrætscenter.

Henrik Hansen, Mariagerfjord Erhvervsråd, kan kontaktes på tlf. 23 99 36 85.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.