Tåbeligt krav til udestue: Nu bliver reglerne ændret

Nordjysk ægtepar slipper for dyr regning til brandrådgiver

Hanne og Finn Weller var chokerede over, at de skulle betale over 16.000 kroner for at en brandrådgivers attest på brandsikkerheden i den udestue, de er ved at bygge. Foto: Torben Hansen

Hanne og Finn Weller var chokerede over, at de skulle betale over 16.000 kroner for at en brandrådgivers attest på brandsikkerheden i den udestue, de er ved at bygge. Foto: Torben Hansen

ALS:Der er håb for det nordjyske ægtepar Hanne og Finn Weller fra Als, som ramte ind i en kostbar, bureaukratisk mur, da de søgte om at bygge en udestue. Nu bliver reglerne nemlig lavet om, bebuder boligministeren.

Ægteparret vil bygge en udestue til deres andelsbolig på Teglvænget i Als. Men myndighederne krævede, at der laves en brandattest, før byggeriet kan godkendes, og sådan en attest vil koste over 13.000 kroner plus moms.

Grunden til kravet er, at bygningsreglementet fra 2018 kræver brandattest ved tilbygninger af ejendomme over 600 kvadratmeter. Wellers andelsbolig er godt nok kun 90 kvadratmeter, men den deler matrikelnummer med de 14 andre rækkehuse i andelsboligforeningen og betragtes derfor som én stor ejendom.

Efter NORDJYSKE Mediers omtale rejste folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard (V) sagen over for boligminister Kaare Dybvad (S). Han reagerede hurtigt med et skriftligt svar til Anne Honoré Østergaard.

Ministeren meddeler, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er opmærksom på det uhensigtsmæssige i bygningsreglementets bestemmelser.

”Derfor er det allerede besluttet, at bestemmelsen ændres pr. 1. juli 2020, så det fremadrettet er størrelsen på det enkelte bygningsafsnit på ejendommen, der ikke må overstige 600 kvadratmeter, hvis byggeriet skal kunne indplaceres i brandklasse 1.”

Og så havner Hanne og Finn Wellers udestue i brandklasse 1, hvilket betyder, at tilbygningen ikke kræver en kostbar brandattest.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.