To handicaptilbud lukkes: Kraftig mistanke om smittetilfælde i Hobro

En medarbejder på tilbud er blevet testet positiv for Covid-19 antistoffer. Personer han har været i kontakt med skal opspores, hvis hospitalet bekræfter Covid-19

Resursen er foreløbig lukket den næste uges tid. Arkivfoto: Claus Søndberg.

Resursen er foreløbig lukket den næste uges tid. Arkivfoto: Claus Søndberg.

Der er tale om Resursen på genbrugspladsen og den beskyttede beskæftigelse på Sjællandsvej i Hobro, der lukker midlertidigt.

- Da beskyttet beskæftigelse er et område med borgere fra mange forskellige steder i Mariagerfjord Kommune, vælger vi ud fra et forsigtighedsprincip at lukke både Resursen og den beskyttede beskæftigelse på Sjællandsvej i Hobro midlertidigt, siger handicapchef Kit Borup i en pressemeddelelse fra kommunen.

Medarbejderen afventer stadig at teste positiv fra hospitalet, men er testet positiv for Covid-19 antistoffer hos apoteket.

Smitteopsporing starter

De to tilbud holder foreløbigt lukket resten af ugen. Hvis hospitalstesten er positiv, går myndighederne i gang med at opspore alle personer, medarbejderen har været i kontakt med. Alle personer, der har været i tæt kontakt med medarbejderen, har fået besked.

Lukker tilbud af hensyn til handicappede

På tilbuddene har medarbejderne været opmærksomme på at reagere på den mindste mistanke om Covid-19. Dog behøvede de ikke at lukke tilbuddene ifølge handicapchefen, men vælger at gøre det alligevel.

- Under normale omstændigheder vil der ikke være en smitterisiko, fordi vi overholder de gældende sundhedsfaglige retningslinjer om hygiejne og afstand. Tilbuddene støtter dog udviklingshæmmede borgere, som kan have svært ved at forstå og efterleve retningslinjerne over for hinanden, og derfor vælger vi at lukke tilbuddene, siger hun.

På grund af fejl i kommunikationen er artiklen nu blevet rettet til et mere korrekt budskab.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.