Coronavirus

Smitten stiger: Dette nordjyske sogn lukkes ned - se konsekvenserne

Skelund Sogn ramt af for meget coronasmitte

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

SKELUND:Et af de to nordjyske sogne, der lørdag balancerede på kanten af en nedlukning på grund af coronasmitte, lukker nu ned med virkning fra mandag.

Det er Skelund Sogn i Mariagerfjord Kommune, hvor de sidste kriterie for at lukke sognet - 20 eller flere smittetilfælde inden for de seneste syv dage - nu er opfyldt. Tre smittetilfælde yderligere i tallene fra søndag betyder, at der nu er 22 smittede beboere i sognet siden mandag, og derfor lukkes der nu automatisk ned.

De to andre kriterier er, at incidensen i sognet skal være over 1000, og det opfylder man så rigeligt med 2064, samtidig med at positivprocenten i prøverne med 9,57 også er langt over den positivprocent på tre, der er grænsen.

Alle tre kriterier skal være opfyldt, for at sognet lukker ned - og først når højst to af kriterierne har været opfyldt i syv sammenhængende dage, bliver der åbnet igen.

Der bor 1066 mennesker i Skelund Sogn.

- Vi må desværre lukke kultur- og foreningsaktiviteterne midlertidigt ned for at inddæmme smitten, da alle smittetallene ligger over de grænser, som sundhedsmyndighederne har fastsat. Det er naturligvis ærgerligt for alle, da det lokale kultur- og foreningsliv netop var kommet op i omdrejninger her efter sommerferien, udtaler Flemming Bækby Nielsen, som står i spidsen for kommunens sundhedsberedskab.

Det omfatter nedlukningen af Skelund Sogn

Skelund Sogn er, lige som landets øvrige sogne, omfattet af modellen for automatisk nedlukning. Derfor er Mariagerfjord Kommune nu forpligtet til at lukke aktiviteterne, oplyser kommunen på sin hjemmeside. Følgende foreninger og kulturtilbud berørt af nedlukningen fra mandag 23. august:

FDF Skelund/Veddum

Kulturhuset Veddum

Senior Idræt, Skelund

Seniorklubben i Skelund

Senior-Omsorgs klub

Skelund Idrætsforening

Skelund Landsbyforening

Skelund Lokalhistorisk Forening

Skelund Tennisklub

Skelund Veddum Hallen

Skelund-Veddum Badmintonklub

THOR motion og samvær Veddum Skelund

Veddum Arkiv

Veddum Idrætsforening

Veddum Landsbylaug

De 1.066 indbyggere i Skelund Sogn må fortsat bevæge sig ud over sognegrænserne, hvis de eksempelvis går til idræt eller i skole uden for sognets grænser.

Kilde: Mariagerfjord Kommune

Smitten er steget gennem den seneste uge, og fra rådhuset har man fulgt udviklingen i tallene den seneste uge, men uden at kunne sætte en finger på noget sted eller begivenhed, der har udløst det smitteudbrud, der nu har sat gang i den automatiske nedlukning.

Nedlukningen af Skelund Sogn gælder i mindst en uge. Dagpleje, vuggestuer og børnehaver har fortsat åbent, men forældre opfordres til at holde deres børn hjemme, hvis det er muligt.

Samtidig skal pasningen organiseres, så børnene er i mindre grupper. Nedlukningen omfatter både offentlige, private og selvejende institutioner.

Hjemmehjælp kører som normalt, ligesom vaccinationer fortsætter som planlagt, oplyser kommunen.

Nedlukning omfatter følgende

Grundskoler, SFO og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelser.

Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter lukkes. Det gælder fx zoologiske anlæg, akvarier, museer, kunsthaller.

Lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, Det gælder fx idrætshaller, svømmehaller, træningscentre og foreningslokaler.

Kilde: coronasmitte.dk

Det andet sogn, der var på grænsen, Saltum Sogn, klarede akkurat frisag i dag, idet kun et nyt smittetilfælde føjede sig til totalen, der dermed er 19 nye smittede indenfor de seneste syv dage. Men yderligere ét nyt tilfælde mandag eller tirsdag sender sognet i nedlukning.

Skelund Sogn er det andet sogn i Danmark, der p.t. er lukket ned på grund af coronasmitte, det andet er Aatrup Sogn ved Odder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.