Tre partier går sammen til valg

Også ved det kommende kommunalvalg i Mariagerfjord samarbejder SF, EL og RV om at hjælpe hinanden ind i byrådet

Peder Larsen, SF,  Malene Ingwersen, Enhedslisten, og Jens Lykke, Radikale Venstre, går sammen til valg på bl. a. at prioritere den grønne dagsorden i lokalpolitikken. Privatfoto

Peder Larsen, SF, Malene Ingwersen, Enhedslisten, og Jens Lykke, Radikale Venstre, går sammen til valg på bl. a. at prioritere den grønne dagsorden i lokalpolitikken. Privatfoto

Igen ved kommunalvalget i 2021 går Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, og Enhedslisten sammen i et valgforbund i Mariagerfjord

Dermed mener de tre partier, at de giver hinanden de bedste muligheder for valg til byrådet.

- Det giver rigtig god mening, at vores tre partier går sammen og danner valgforbund, for vi deler visioner for kommunen på flere områder, siger Jens Lykke, spidskandidat for Radikale Venstre, i en fælles pressemeddelelse fra de tre partiere.

- Vi er enige om at prioritere den grønne dagsorden – og vi vil gøre det nu. Vi vil skabe gode vilkår for børnefamilierne, og så ønsker vi at understøtte kulturen og sikre, at vi fortsat har levende landsbyer i hele kommunen.

- Radikale Venstre fik en plads i byrådet ved seneste valg, og det mandat ønsker vi også fremadrettet, så vi kan udvikle kommunen i samarbejde med de øvrige partier i byrådet, siger Jens Lykke.

Malene Ingwersen, spidskandidat for Enhedslisten i Mariagerfjord, fremhæver især gennemsigtighed og åbenhed omkring beslutningerne som en mærkesag for sit parti.

- Vi i Enhedslisten vil arbejde for borgerinddragelse, politik på byrådets dagsorden og borgerdrevne forslag. Enhedslisten vil gøre op med tendensen til at prioritere hensynet til investorer højere end den grønne omstilling. Det er væsentligt at møde borgerne der, hvor de er, og møde dem med tillid, fremfor kontrol, uanset om vi taler om syge, udsatte borgere, ledige, børn, mennesker med handicap eller ældre, siger hun.

Også Peder Larsen, spidskandidat for SF i Mariagerfjord, betegner det som afgørende, at der bliver større borgerinddragelse i de kommunale beslutningsprocesser.

- SF vil i øvrigt ikke acceptere brug af sprøjtegifte på de kommunale områder. Det skal også være slut med flere besparelser på folkeskolen, og skolerne skal igen kunne tilbyde specialklasser til de børn, som har behov for det. SF vil desuden sætte sit fingeraftryk på arbejdsmarkedspolitikken. Vi vil væk fra at tænke i siloer og i stedet for sætte den syges eller den arbejdsløses problemer i fokus, opremser Peder Larsen.

Radikale Venstre, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti har som led i det valgtekniske samarbejde udformet et fælles forståelsespapir, hvoraf det desuden fremgår:

- at kommunen skal være grønnere og mere bæredygtig

- at Mariagerfjord Kommune skal være en socialt ansvarlig kommune, hvor der skal ydes en ekstra indsats for de svageste borgere.

- at kommunens yngste skal sikres gode pasningstilbud i nærområdet

- at folkeskolen skal være stærk og mangfoldig og anerkende børns forskellige behov

- og at Mariagerfjord Kommune skal være en aktiv landdistriktskommune, hvor lokalområder prioriteres og inddrages, bl.a. gennem samskabelsesprojekter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.