Hobro

Maritime penge faldt på plads i byrådet

Tillægsbevilling sikrer Maritimt Kulturcenter ved Hobro Værfts

Det maritime Kulturcenter med udstillingsbygning og adgang til at fra pontonbro at følge livet på Hobro Skibsværft har nu sikret sig økonomisk rygdækning. 

Visualisering: E + N Arkitektur

Det maritime Kulturcenter med udstillingsbygning og adgang til at fra pontonbro at følge livet på Hobro Skibsværft har nu sikret sig økonomisk rygdækning. Visualisering: E + N Arkitektur

HOBRO:Byrådet gik til lommerne og bevilgede de manglende to millioner kroner, som redder opbygningen af Maritimt Kulturcenter ved Hobro Værft.

Havnebunden viste sig at være så blød, at det kræver en mere omfattende pilotering end planlagt.

Og selv om formidlingsbygningen nu rykkere tættere på land for at reducere udgifterne, løber ekstraomkostningerne op i knap fire millioner kroner.

De to millioner kroner låner kommunen via statslige kvalitetsfondsmidler, mens Realdania som medaktør i det maritime kulturcenterprojekt yder ekstra 1,8 millioner kroner.

- Stor cadeau til Realdania, at man opfatter projektet som rigtig godt og derfor støtter ekstra, for det er jo altid surt, når budgettet ikke holder, erkendte kultur- og fritidsudvalgsformand Jørgen Pontoppidan (V) - og roste økonomiudvalget for at at vise byrådet vejen.

- Vi får en unik bygning ved indsejlingen til et af landets eneste tilbageværende træskibsværfter, trøstede Pontoppidan.

Vist er det et fantastisk godt projekt. Men jeg er ikke så stolt over en overskridelse af denne størrelse, at jeg har lyst til at modtage en cadeau.

- Retteligen er det jo borgernes penge, så de bør have skulderklappet, mens vi andre må drage lære af denne historie, lød det brødebetynget fra viceborgmester Per Husted (S).

- Fuldstændig korrekt. Der findes ikke noget mere surt end en tillægsbevilling. Men ingen i økonomiudvalget har været ude at dykke i havnen, så hvad vi kan lære deraf er vel, at sagen ikke har været tilstrækkeligt undersøgt, afrundede borgmester Mogens Jespersen (V).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.