Marius er 27.000 kroner fra drømmen

Marius Aagesen Goth har surfet siden han var seks år. Privatfoto
16. november 2016 12:07

Af Carsten Hougaard.

27.000 kroner.

Det er, hvad der skal til, for at 16-årige Marius Aagesen Goth fra Vorupør kan få drømmen opfyldt om at deltage i U16 EM i paddlesurf i den marokkanske kystby Agadir 30. november til 14. december.

Her er Marius Aagesen Goth den eneste dansker, der er udtaget til mesterskaberne. Men surfsporten er ikke breddeidræt og der er i sagens natur ikke så mange steder at gå hen, hvis man mangler penge til at komme af sted.

Men den 16-årige, der holder til i Vorupør, har ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen uden at have forsøgt sig på at skaffe pengene fra velvillige sponsorer.

- Jeg forsøger selvfølgelig at skaffe pengene lokalt her i Vorupør. Blandt andet har MENY netop meldt sig som sponsor. Des samme har Cold Hawaii Filmfestivalen. Men der er lang vej endnu, siger den 16-årige, der går på HF Cold Hawaii og som i den forbindelse bor i kollegiet i Klitmøller. Han understreger dog, at han føler sig som vorupøring i surfsammenhæng.

- Det er her, jeg holder til. Og det beviser jo også, at surfsporten ikke udelukkende er koncentreret omkring Klitmøller, siger han.

De 27.000 kroner skal gå til rejsen, overnatningen og forplejningen ved EM. Det svarer til 9000 kroner pr. person, da han skal have sin storebror Thomas, der er hans træner og en fotograf med på rejsen.

- Min bror driver surfbutikken i Vorupør og han har tidligere været professionel surfer. Fotografen skal videofilme mine heats. Dem skal jeg bruge til evalueringerne imellem konkurrencerne, siger Marius Aagesen Goth.

Den 16-årige har i øvrigt surfet siden han var seks år. Og ved EM i Agadir skal han dyste mod surfere fra primært Storbritannien.

På grund af, at der ikke er lang tid til mesterskaberne kan Marius Aagensen Goth ikke love sponsorerne andet end en stor tak.

- Det er desværre for sent til at få trykt sit sponsornavn på mit surfudstyr. Men jeg laver nok en t-shirt.

Interesserede sponsorer - store som små - kan henvende sig direkte til Marius på e-mail: mariusaagesengoth@gmail.com

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...