Markant færre i arbejde

Ledigheden falder, men der er også flere tusinde færre i arbejde i Hjørring Kommune

Arbejdsmarkedsudvalget med formand Ivan Leth har bedt forvaltningen undersøge, om det er specielle brancher, der er ramt t den  Foto: Hans Ravn

Arbejdsmarkedsudvalget med formand Ivan Leth har bedt forvaltningen undersøge, om det er specielle brancher, der er ramt t den Foto: Hans Ravn

HJØRRING:Det plejer at være et godt tegn når ledigheden falder. Men det er der ikke meget jubel over i Hjørring Kommune, for det er på en kedelig baggrund.

- Samtidig ser vi nemlig at beskæftigelsen fortsætter med at falde dramatisk, konstaterer formanden for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, Ivan Leth (S).

Efter vinterens fald i beskæftigelsen plejer der i løbet af februar at komme flere i arbejde. Men det er endnu ikke sket, og beskæftigelsen bliver ved med at falde.

Flere Forklaringer

- Det er en meget bekymrende tendens. Det må være en række tendenser, der slår igennem, siger Ivan Leth.

Dels er der flere borgere, der går på pension, der er fraflytning fra kommunen, et koldt forår, og arbejdsstyrken, der generelt bliver mindre fordi borgere falder ud af dagpengesystemet.

- En del af faktorerne er ventet, men det er så markant, at vi nu også har bedt forvaltningen undersøge, om nogle brancher er specielt hårdt ramt, siger Ivan Leth.

Et par tusinde færre i arbejde

Der var i februar 22.800 i arbejde i Hjørring Kommune. Det er et par tusinde færre end i efteråret, og et historisk lavt antal.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.