Markant færre indbrud i virksomheder

Forsikringsselskaberne har tvunget virksomheder til et højere sikkerhedsniveau

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Omfanget af indbrud i virksomheder rasler ned, hvorimod at tyvene fortsat tager for sig af retterne, når det gælder parcelhuse og anden privat beboelse.

Det skyldes i følge brancheforeningen Forsikring & Pension, at forsikringsselskaberne er blevet enige om ikke at konkurrere på sikringsniveauet. Dermed har branchen kunnet stille krav til virksomheder og forretningers sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi stiller nogle fælles minimumskrav til alle virksomheder i modsætning til private hjem, hvor det eneste krav er, at boligen er forsvarlig aflåst, forklarer Tine Aabye, som er ingeniør i brancheforeningen Forsikring & Pensions skadeforebyggende afdeling.

Stort fald

Siden 2009 er antallet af anmeldelser om indbrud i virksomheder mere end halveret fra 4177 anmeldelser i Region Nordjylland i 2009 til 1786 anmeldelser i 2013.

Indsatsen for at nedbringe indbrud i virksomheder har været et langt sejt træk, der blev sat i gang i slutningen af halvfemserne, hvor indbrud i virksomheder og forretninger var et væsentligt større problem end i dag.

I 1997 blev der registreret ikke mindre end 54.905 indbrud i virksomheder i Danmark mod 21.623 i 2013.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.