Maskinfabrik har fokus på skovlene

Sjørring Maskinfabrik fik atter underskud og har droppet ikke-rentable produkter. Både omsætning og indtjening er på vej op

Sjørring Maskinfabrik fik i 2017 atter underskud, men fabrikken har masser af ordrer, og adm. direktør Klaus Kalstrup forventer overskud i 2018. Arkivfoto: Peter Mørk

Sjørring Maskinfabrik fik i 2017 atter underskud, men fabrikken har masser af ordrer, og adm. direktør Klaus Kalstrup forventer overskud i 2018. Arkivfoto: Peter Mørk

SJØRRING:En af Thys store industrivirksomheder, Sjørring Maskinfabrik, fortsætter sin hårde kamp med bundlinjen. Fore femte år i træk viser regnskabet underskud - 2017 sluttede med minus 15,7 millioner kroner.

Men solen skinner allerede nådigt på virksomheden, der i 2017 havde 238 fuldtidsansatte og er Europas førende inden for produktion af skovle til grave- og læssemaskiner.

- Vi har rigeligt med ordrer, konkluderer adm. direktør Klaus Kalstrup, som også henviser til, at fabrikken har fået nye, store kunder, blandt andre japanske Hitachi og sydkoreanske Doosan.

Men der er også store forventninger til en bedre bundlinje, fordi Sjørring Maskinfabrik har udfaset eller er i gang med at udfase produkter, som ikke har været rentable at producere.

- Vi må bare sige, at vi har haft et it-system, som ikke har fungeret og ikke gav et korrekt billede af vores produktionsomkostninger på de forskellige produkter. Det har vist sig, at vi har lavet produkter, som ikke var rentable for os, siger Klaus Kalstrup.

Europas største

Det drejer sig om f.eks. motorrammer i maskiner og projekter inden for ventilation.

- Vi vil fremover være en mere rendyrket skovlproducent. Vi er Europas største på det felt, og vi bliver større. Men det betyder også, at vi har sagt farvel til nogle produkter og dermed også til nogle kunder. Samtidig har vi hævet vores priser og været bestemte over for kunderne. Vi vil ikke producere med underskud, siger Klaus Kalstrup.

Årets resultat til trods investerer Sjørring-fabrikken 13 millioner kroner i et nyt bearbejdningscenter. Det øger virksomhedens kapacitet, fleksibilitet og gør den mindre sårbar i tilfælde af nedbrud på det eksisterende bearbejdningscenter.

Sjørring Maskinfabrik

Grundlagt i 1946 i Sjørring i Thy. Producerer primært skovle til grave- og læssemaskiner:
Regnskabstal 2017 i mio. kr. (2016):
Nettoomsætning: 265,7 (242,6)
Årets resultat efter skat: -15,7 (14,1).
Egenkapital: 4,6 (-3,3).
Fuldtidsbeskæftigede: 238 (224).

Fabrikkens ledelse forventer overskud i 2018, og prognoserne for 2019 og 2020 viser også stigning i både omsætning og indtjening. Samtidig viser regnskabet for årets første kvartal i 2018 et overskud, endda mere end budgetteret, og man ligger foran budgettet, hvad angår omsætningen.

- Vi har rigeligt at se til og har nærmest ikke kapacitet til flere kunder, selv om der nok skal komme nogen. Men nu skal vi have kørt de nye kunder ind, og så skal vi have udfaset de sidste ikke-rentable produkter her i 2018, siger Klaus Kalstrup.

Flere ansatte

Han forventer, at medarbejdertallet vil stige.

- Men vi oplever desværre problemer med at skaffe arbejdskraft, specielt i produktionen. Vi får en del ansøgninger til stillingsopslag, men høje kvalitetskrav fra vore kunder betyder, at mange jobansøgere ikke er kvalificerede, siger adm. direktør Klaus Kalstrup.

Sjørring Maskinfabrik øgede i 2017 omsætningen med 23 millioner kroner til 265,7 mio. kroner. Hovedaktionær i virksomheden er kapitalfonden Industri Udvikling III Invest. Selskabsmæssigt er fabrikken en del af moderselskabet Sjørring Invest ApS, som i 2017 skød et koncerntilskud på godt 22 millioner kroner i Sjørring Maskinfabrik A/S, der således sluttede året med en egenkapital på 4,6 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.