Masser af nye besøgshunde er undervejs

Optagelsesprøven samlede 45 hunde fra Randers i syd til Frederikshavn i nord

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Der er rift om TrygFondens besøgshunde, og derfor inviterede TrygFonden hunde og deres ejere til optagelsesprøve i Aalborg for at udvide besøgshundeordningen.

Hunde-ejerne og hundene blev sat stævne på Thomasminde Plejecenter på Østerbro - og trods en smule forfald på grund af sygdom var der alligevel 45 hunde til eksamen.

Og holdes kandencen fra andre optagelsesprøver, så betyder det, at der er godt 30 nye hunde klar til at melde sig under besøgsfanerne, så beboere på ældrehjem og andre plejeboliger kan godt begynde at glæde sig.

En god besøgshund er rolig, sund og glad for mennesker, og derfor skal hundene undersøges grundigt og vurderes, før de kan blive en del af TrygFonden Besøgshunde.

- Da vi etablerede TrygFonden Besøgshunde for syv år siden var det for at give beboerne på landets ældrehjem gode oplevelser - det, vi kalder stjernestunder.

- Besøget af en hund kan sprede glæde i en ellers ensformig hverdag og være det, som beboerne kan glæde sig til og tale om imellem besøgene, siger Galina Plesner, der er projektleder og adfærdsbiolog i TrygFonden.

- Der er mange plejeboliger i hele landet, der efterspørger besøgshundene, og derfor har vi glædet os til igen i år at komme til Thomasminde Plejecenter for at møde nye hunde, som kan hjælpe med at give gode oplevelser til nogle af de mennesker, der ellers ikke har mulighed for samvær med hunde i hverdagen, siger projektlederen.

Optagelsesprøve lyder lidt som en eksamen - og det lægger Galina Plesner da heller ikke skjul på er tilfældet.

- Selv om man har en sød og kærlig hund, som elsker alle dem, der kommer i hjemmet, er det ikke sikkert, at den vil nyde at blive besøgshund. Og det er vigtigt for os at afklare - særligt på hundens vegne. Det skal nemlig også gerne være spas for den, at kigge inden for i et bofællesskab eller på et plejehjem.

Altid på plejehjem

Optagelsesprøverne foregår altid på et plejehjem for at hund og ejer kan blive testet i et miljø, der ligner det, som besøgene vil foregå i.

Det er vigtigt for at teste om lugte og lyde falder i god jord hos hunden.

Her bliver hundenes fysik undersøgt af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen fra Skovshoved Dyreklinik, mens hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved vurderer hundenes adfærd samt hund og ejers samarbejde i en særlig adfærdsgård med forskellige prøver.

Efterfølgende bliver den samlede hundeekvipage vurderet af adfærdsbiolog og projektleder i TrygFonden Galina Plesner for at sikre, at hund og ejer er modne og klar til at komme på besøg sammen.

Hvis hund og ejer består alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge ældrehjem og plejeboliger for voksne udviklingshæmmede.

TrygFonden Besøgshunde har i dag omkring 520 hunde og deres ejere i korpset samt omkring 600 institutioner, der gerne vil have besøg.

En af sessionerne til TrygFonden Besøgshunde holdes senere på året i Brønderslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden