Masser af planer i friskole

Skallerup Friskole får 10 nye elever i 0. klasse næste år

xx Foto: xx

xx Foto: xx

SKALLERUP:Der bliver mere end nogensinde talt rigtigt meget om næste skoleår alle steder, og det gør der også på Friskolen Skallerup.

Fra yngste ende handler det om indskolingen. Der er blevet i alt 10 nye elever indskrevet på 0. årgang efter sommerferien. De nye 0.-børn var inviteret inden for i ”Skjold”, det er friskolens SFO og klub, som er et aldersintegreret eftermiddagstilbud til Friskolens børn.

Eftermiddagstilbuddet har lige nu 55 tilmeldte børn ud af Friskolens 88 elever. Der er god kontakt, og børnehaven og vuggestuen i Børnehuset Skallerup er med til morgensamling på Friskolen hver fredag.

Ud over nye elever til kommende 0. årgang, bliver der sat ekstra meget ind på Friskolens udskoling fra næste år. Det kræver udvikling, videreudvikling og fornyelse.

Derfor har den eksisterende udskoling været under lup for at optimere det gode arbejde, der allerede har været lagt i udskolingen i samarbejde med Lørslev.

Frem over vil Skallerups samarbejde med Lørslev ikke ligge i det faglige, men i langt højere grad i det sociale, og her tænkes Vendsyssels Friskole også med. Det giver utroligt gode muligheder for mindre skoler at være sammen til idrætsdage, stævner og lignende.

Den ny udskoling kommer til at hedde Nordlys, og det tydeligste kendetegn på udskolingsmodellen er, at undervisningen er tilrettelagt ud fra temaer frem for skemaer. Eleverne får høj grad af medbestemmelse, indflydelse og ansvar i form af en langt højere grad af projektorienteret undervisning, skiftende valgfag og egne og friskolens individuelle mål for arbejdet ved hver temastart. 7. årgang får en skoletur til København, en venskabsklasse samt en ugentlig projektdag for at blive klar til 8.-9. årgang, hvor der slet ikke er skema, men 8-ugers-forløb med et overordnet tema. 7. årgang går til konfirmationsforberedelse og får mange nye fag, så dette skoleår er et boost rent fagligt. På 7. årgang skal de ligeledes lære at formulere individuelle mål for det faglige arbejde for at opnå en langt højere grad af indsigt i eget ansvar for, at undervisningen lykkes. På 9. årgang skal man til udlandet for at besøge den venskabsklasse, man har haft kontakt til via Skype og nettet gennem 7. og 8. årgang. Der tænkes blandt andet i udveksling, men det ligger ikke fast. Alt i alt spændende udfordringer, som venter alle på Friskolen i Skallerup til næste skoleår.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.