Massiv støtte til Frederik

Frederik Kirshøj på 12 år har netop fået konstateret kræft. Borgere i Elling støtter og hjælper

Lars Hofmeisterog Peter Broen (foto)
Familien Kirshøj kiggede forbi til støtteløbet i Elling i lørdags. Frederik står forrest. Desuden er det storebror Mads (der deltog i løbet på cykel) samt Githe og Allan. Foto: Tom Lundsbak
Elling 3. oktober 2016 10:36

ELLING: 9. september fik 12-årige Frederik Kirshøj fra Elling konstateret kræft.

Der er tale om en alvorlig og aggressiv form for bindevævskræft, og netop nu gennemgår Frederik en række kemobehandlinger.

Men trods den svære modgang, skal familien Kirshøj ikke være i tvivl om, at omsorgen og støtten er til stede hos en lang række borgere i Elling og omegn - også hos mennesker, der ikke kender familien.

- Det er meget, meget overvældende det her. Og alle i familien er dybt berørte over den enorme støtte og betænksomhed, siger Allan Kirshøj, der er far til Frederik.

Familien, der også består af Githe - mor til Frederik - og af storebror Mads - har boet i Elling siden 2004, og nu kan de for alvor mærke, at den lille by "rykker sammen i bussen".

Senest blev der i lørdags afviklet et støtteløb med både løbere og cyklister, hvor deltagerne betalte et beløb for at være med - hvorefter overskuddet gik til Frederik.

- Jeg kender ikke familien Kirshøj. Men via Facebook har jeg læst, at Frederik gerne vil en tur til Disneyland. Det kunne jeg ikke stå for, fortæller løbsarrangør Rico Eiersted fra Strandby.

Ikke færre end 200 deltagere havde meldt sig til løbet, og derfor får familien overrakt omkring 22.000 kroner.

Derudover foregår der andre indsamlinger - blandt andet hos den lokale floorball klub i Strandby, hvor Frederik engang har været tilknyttet. Så allerede nu ligger det helt fast, at Frederik får sin tur til Disneyland.

Men omsorgen og betænksomheden stopper ikke her.

- Vi oplever jo også, at vi for eksempel får foræret en pose boller eller et fad med mad lige til at komme i ovnen. Det er jo fuldstændig fantastisk, siger Allan Kirshøj.

Til løbet i lørdags havde flere lokale virksomheder støttet på forskellige måder, blandt andre ejeren af DK Autoservice, der brugte en stor del af fredagen til at få ryddet op i sit værksted. Bygningen blev nemlig brugt som start- og målområde, og én af de løbere, der havde valgt at støtte det gode formål, var Tom Rodkjær fra Nørresundby.

- Da jeg så, at løbet handlede om at samle penge ind til en 12-årig syg dreng, var jeg ikke i tvivl. Det her løb foregår i en helt speciel atmosfære, sagde Tom Rodkjær lige før, løbet blev skudt i gang - og som blæste på, at han også løb halvmarathon fredag og søndag - og egentlig havde udvalgt lørdag som hviledag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...