Masterclass sætter fokus på den enkelte sanger

Den 14. North Sea Vocal Academy slutter med en operakoncert i Vestervig Kirke fredag aften

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SYDTHY:- Godt nok forbereder vi en koncert, men det er ikke det, der er i fokus.

Sådan lød det fra sanglæreren Helene Gjerris, professor i sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, da avisen besøgte dette års udgave af North Sea Vocal Academy.

Masterclassen om samarbejde mellem sangere og akkompagnatører holdes i år for 14. gang - og nu igen i Thy efter tre år i Odsherred - foruden en ekstraudgave på Sardinien for nogle år siden.

Det er Peter Frost, Randrup, selv gennem en lang karriere tenorsanger og nu vicerektor for Herning Musikskole, som arrangerer masterclassen gennem sit nonprofitselskab Frost of Scandinavia.

I år er der 11 sangere og fire pianister på masterclassen. Deltagerne kommer fra Ukraine, Sydkorea, England, Island, Sverige og Danmark, og de betaler hver 8500 kr. for en uges undervisning på Vestervig Kirkemusikskole samt overnatning og mad på Morup Mølle Kro. Resten af prisen er betalt med et tilskud på ca. 10.000 kr. pr. deltager af Augustinusfonden og de to fagforbund Dansk Korforbund og Solistforeningen af 1921, fortæller Peter Frost.

Hvad der er i fokus på masterclassen er den enkelte sangers udvikling:

- Det er en luksus at have tid til at gå i dybden med den enkelte sanger, siger Mandy Demetriou fra London, oprindelig fra Zimbabwe, som er koreograf og underviser i bevægelse for sangere:

- Formålet er at få sangernes kroppe til at støtte stemmen, forklarer hun om sit arbejde.

Helene Gjerris siger:

- Det handler om den enkeltes udvikling. Dette er ikke nogen konkurrence:

- De tager sig virkelig af hinanden, tilføjer Mandy Demetriou.

Helene Gjerris fortæller i øvrigt, at samspillet mellem sanger og akkompagnatør, hvor akkompagnatøren også skal være coach for sangeren, er et fag, der først nu er under udvikling på konservatoriet i København.

Kursusugen fra lørdag til fredag slutter med en operakoncert i Vestervig Kirke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.