Med børn på cyklen

Sponsoraftaler giver større frihed for kommunale dagplejere

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Septemberhimlen var så blå, og solen varmede kinderne, da tre dagplejere fra Ravnshøj-Kvissel området forleden tog på cykeltur med børnene på ladet af tre Christiania cykler.

Det er en mulighed, dagplejerne i Frederikshavn Kommune har fået, efter at der er indgået sponsoraftaler med lokale virksomheder. Dagplejerne er begejstrede.

- Tidligere måtte vi tage bussen eller nøjes med små ture i gå-afstand. Nu kan vi komme vidt omkring på kortere eller længere cykelture, og det er tydeligt, at børnene elsker det, fortæller en af dagplejerne, Hanne Holmberg.

- Når det bliver sommer igen, skal vi helt sikkert til stranden - enten Palmestranden eller til Bratten, fortæller Ravnshøjs dagplejere.

I området Ravnshøj-Kvissel er de seks kommunale dagplejere, som deler de tre ladcykler, således at hver dagplejer normalt har rådighed over cyklen hver anden uge.

Kommunen selv ville næppe afsætte penge på budgettet til ladcykler, der koster op til 25.000 kroner per styk.

Dagplejen i Frederikshavn Kommune håber, at de tre sponsorcykler kun er den spæde begyndelse.

- Vi håber på mange flere sponsoraftaler, så vores dagplejere i alle områder fra nord til syd i kommunen kan få ladcykler, forklarer kommunens dagplejeleder, Helle Bruun Andersen.

- Vi ønsker, at så mange børn som muligt får muligheden for at komme vidt omkring i naturen, til skov og strand og i det hele taget få masser af frisk luft og oplevelser, siger Helle Bruun Andersen.

I nogle dagplejeområder er forældreråd ved at tage kontakt til diverse små og store firmaer i nærområdet.

I Ravnshøj og Kvissel er der lavet sponsoraftaler med Frederikshavn Rengøring Consortie Aps, tømrermester Jan Pedersen og Norisol A/S, der har fået reklameplads på cyklerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.