Megamøller - nej tak!

Megamøller i Kvissel Brænding skaber massiv bekymring i lokalområdet

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

RAVNSHØJ:Udsigten til tre 125 meter høje vindmøller i Kvissel Brænding skaber stor bekymring i om rådet mellem Kvissel og Ravnshøj.

Det var tydeligt på borgermødet på Ravnshøj Skole mandag aften.
Omkring 80 borgere og en halv snes byrådsmedlemmer var mødt op, og de lokale lagde ikke skjul på deres bekymringer.

Huse mister værdi

Vindmøllerne vil betyde støjgener, de skæmmer det smukke landskab, og opsætning af så høje vindmøller er i strid med kommunens strategi for udvikling af landsbyerne, lød nogle af argumenterne.

- Lyt nu til lokalbefolkningen. Dinoerne har haft deres tid. De forsvandt. Gid det må gå på samme måde med megamøllerne, sagde Leif Frydkjær fra Kvissel.
Peter Jørgensen oplyste, at husene nær megamøllerne vil miste 10-30 procent i værdi. Det har en statsautoriseret ejendomsmægler vurderet for otte af lodsejerne.
- Det samme vil gælde for de fleste huse i Ravnshøj og Kvissel, og erfaringer fra andre steder viser, at borgerne i bedste fald får ganske små erstatninger på knap tre procent, sagde Peter Jørgensen.

- Notorisk manipulation

Det er Århusfirmaet Ecopartner, der har opkøbt de gamle møller ved Ribberholt og nu vil udskifte dem med tre megamøller.

Direktør Erling Salling Olesen fra Ecopartner var mødt frem til borgermødet, og han rettede en hård kritik af borgernes fremstilling af og indstilling til mølleplanerne.
- Det er notorisk manipulation, fyldt med faktuelle fejl og ganske ensidig. I er selv med til at degradere jeres lokalområde med systematisk vildledning og faktaforvridning, lød det fra vindmølleindustriens talsmand.

S og K siger fra

Vindmølleplanen er i høring frem til 21. september. Herefter er det op til politikerne at bestemme, om der skal opstilles vindmøller i Kvissel Brænding.

Socialdemokraterne og Konservative meldte klar fra.
- I 2002 afviste byrådet møller i Kvissel Brænding, og vi vil ikke være med til at hive den gamle kanin op af hatten igen, sagde Peter Nielsen (K).
Jens Hedegaard Kristensen (S) meldte også fra på Socialdemokraternes vegne.

Global opvarmning

Paul Rode Andersen (SF) var mere bekymret for klodens tilstand end for borgerne i Ravnshøj/Kvissel.

- Jeg hár forstået budskabet, men der er en god grund til, at vi har verdens mest grønne klima- og energipolitik. Kloden er på katastrofekurs med global opvarmning, drivhuseffekt og så videre.
- Men send jeres indsigelser ind. Så vurderer vi robustheden af de kritiske synspunkter, inden vi beslutter os, sagde Paul Rode Andersen.
Hverken borgmester Lars Møller eller John Christensen ville på Venstres vegne sige ja eller nej her og nu.
- Vi vil ikke spille hasard med borgernes sundhed, lovede Lars Møller, mens John Christensen lovede, at lytte til de mange bekymrede borgere i området.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.