Mejetærsker udbrændte totalt

Branden var så kraftig, at flere troede, det var en nærliggende spejderhytte, der var gået ild i

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KLARUP:Nordjyllands Beredskab måtte fredag eftermiddag en tur til Klarup for at slukke en brand i en mejetærsker - og beredskabet rykkede ud med rigeligt materiel, for branden i mejetærskeren var så voldsom, at nogen ringede og meldte, at der var ild i en nærliggende spejderhytte. Så der blev sendt brandfolk og -biler af sted til både mejetærsker og hytte.

Men - hytten var der altså ikke ild i. Til gengæld kunne det ikke lade sig gøre at redde mejetærskeren, fortæller indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands Beredskab.

- For det meste, når der går ild i de her mejetærskere, så er det fordi, der er blevet høstet for fuld kapacitet i lang tid, og så er der noget mekanisk, der brænder varmt og antænder noget støv eller olie. Og så går det altså stærkt.

- Det brændte så kraftigt - og fordi røgen trak ind over byen - at der altså var nogen, der troede, at det var spejderhytten, der brændte. Til gengæld var det held i uheld, at vinden kom den vej fra, var den kommet modsat, så havde vi haft en markbrand af de store at gøre med.

- Men mejetærskeren, den kommer ikke ud at køre igen, den skal til skrot, siger Søren Korsgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.