Mekanord skal skifte gear i 1100 tyske vindmøller

Virksomheden i Frederikshavn har sikret sig vigtig aftale med Tysklands største energiselskab

Gearkasser til vindmøller er nogle pænt store klumper. Foto: Kim Dahl Hansen

Gearkasser til vindmøller er nogle pænt store klumper. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN Tysklands største energiselskab, RWE, skal i de kommende år have serviceret og udskiftet gearkasserne i 1100 vindmøller. Opgaven har de overladt til Mekanord i Frederikshavn.

- RWE er blandt verdens førende producenter af vindenergi, og vi ser den netop indgåede kontrakt som et stort skulderklap til vores specialviden inden for renovering af gearkasser, siger administrerende direktør Søren Klyvø fra Mekanord:
- Når man kan blive valgt som leverandør til et tysk energiselskab, så siger det noget om, at de ting, vi går og gør, nok i virkeligheden er ret gode, tilføjer han.
Mekanord har været gennem en lang og grundig prækvalifikation, inden ordren kom i hus, og nu glæder man sig meget til at komme i gang.

Virksomheden, der har knap 40 ansatte, regner med at kunne klare opgaven med det bestående mandskab, men ifølge Søren Klyvø kan denne type af opgaver nemt udvikle sig til mere, og så kan det blive nødvendigt med yderligere ansættelser.

Ordrens endelige størrelse tør han heller ikke spå om. Det skyldes blandt andet, at aftalen løber over tre år, og at det er RWE, der selv tilser og udpeger de vindmøller, der skal have udskiftet gearet. Han er dog ikke bange for at værdisætte den til et tocifret millionbeløb.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden