Mellervangen slipper for sprogcenter

S og SF vil heller ikke være med til flytteplan

Skolebestyrelsesformand Stig Rafn er lettet over, at der ikke er flertal for at flytte sprogcentret til Mellervangskolen.

Skolebestyrelsesformand Stig Rafn er lettet over, at der ikke er flertal for at flytte sprogcentret til Mellervangskolen.

AALBORG:Planerne om at flytte Sprogcenter Aalborg fra Kastetvej til Mellervangskolen ser nu ud til at smuldre.

Byrådsgrupperne for SF og Socialdemokraterne har i hvert fald besluttet, at de heller ikke vil støtte forslaget, og dermed tegner der sig et flertal forud for forligspartiernes møde på mandag.

Bedre at lukke en skole’

- Vi kan ikke umiddelbart støtte forslaget om en flytning, siger gruppeformand Jane Østergaard (SF).

Hun ved godt, at forligspartierne selv har sagt ja til, at der skal spares 10 mio. kroner på eksterne lejemål. Og 12. december sagde et flertal i byrådet også ja til, at sprogcentret skulle flyttes til ”en skole”.

- Men det var jo x eller y skole og ikke nødvendigvis Mellervangen, hvor der - så vidt jeg har forstået - heller ikke vil være plads til hele sprogcentret, siger Jane Østergaard.

Hun lægger ikke skjul på, at SF ikke vil have noget imod, at man lukkede en skole for at flytte sprogcentret dertil. Men det har der hidtil ikke været flertal for i byrådet.

Har lyttet til indvendinger

Ifølge medlem af skole- og kulturudvalget Hans Henrik Henriksen (S) har hans parti lyttet til indvendingerne fra forældre og ansatte på Mellervangskolen.

- Det vil være et indgreb i en skole, der i forvejen har en del udfordringer, og som gør et kanongodt stykke arbejde, siger han.

Det bliver nu op til forligspartierne at finde en anden løsning, og om det bliver en af de andre folkeskoler, der har været nævnt i forbindelse med flytteplanerne ved Hans Henrik Henriksen endnu ikke.

- Det må komme an på en konkret vurdering. Men i Mellervangens tilfælde er det i hvert fald ikke en god løsning, understreger han.

En stor lettelse

- Det er helt klart en stor lettelse for os, fortæller formand for skolebestyrelsen på Mellervangskolen Stig Rafn.

Han håber at skolen nu kan komme videre med sin normale hverdag, for sagen har naturligvis vakt en del bekymring blandt mange af skolens børn, forældre og ansatte.

- Og for os har det også handlet om hele proceduren i det. For vi synes altså, at man skylder at høre de parter, et sådant forslag kommer til at gå ud over, påpeger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.