Her er den ny præst for tre sogne og sygehuset

Marielouise Mærkedahl indsættes i Sennels og Hillerslev kirker søndag 28. juni

Marielouise Mærkedahl modtog lykønskninger efter ordinationen i Aalborg Domkirke Budolfi 28. maj. Foto: Lars Horn/Baghuset

Marielouise Mærkedahl modtog lykønskninger efter ordinationen i Aalborg Domkirke Budolfi 28. maj. Foto: Lars Horn/Baghuset

HILLERSLEV:Marielouise Mærkedahl er pr. 1. juli ansat som ny sognepræst i Hillerslev, Kåstrup og Sennels sogne samt som sygehuspræst ved Thisted Sygehus i en 50/50 pct. stilling.

Hun indsættes søndag 28. juni ved gudstjenester i Sennels og Hillerslev kirker, og hun flytter i slutningen af juni ind i Hillerslev Præstegård sammen med sin familie, der består af hendes mand Morten Just Mikkelsen og deres to børn Mikkel på 16 år og Michaela på ni år. Morten Just Mikkelsen er fuldmægtig i enheden for data og analyse ved Landbrugsstyrelsen.

Marielouise Mærkedahl er 51 år, født i Viby Jylland, opvokset dér og i Randers, hvor hun blev klassisk-sproglig student, derefter aupair i Paris, begyndte på teologistudiet på Aarhus Universitet og har læst teologi og filosofi på universitetet i Tübingen i Sydtyskland. Hun holdt derefter pause og blev cand. theol. 2007. I mellemtiden arbejdede hun inden for hr, administration og undervisning. Efter at have gået på Pastoralseminariet i foråret 2018 blev hun ordineret i Aalborg Domkirke Budolfi 28. maj.

Ved flytningen til Thy forlader Marielouise Mærkedahl menighedsrådet ved Københavns Domkirke Vor Frue, hvor hun har været medlem i knap otte år efter i alt 12 års erfaring som menighedsrådsmedlem.

Drømmejobbet blev slået op

- Det er ikke hver dag, drømmestillingerne hænger på træerne. Men det gjorde det for mig, da jeg har familiebånd til Thy. Min mor er fra Snedsted, og jeg har familie på egnen, siger Marielouise Mærkedahl.

Navnet Mærkedahl stammer fra, at hendes tipoldefar Jens tog navnet Mærkedahl fra en gård i Hjardemål. Han ligger begravet på Vigsø Kirkegård, hvor graven er fredet, fordi han var veteran fra 1864-krigen. Ellers er familiegården Østen Høje i Stagstrup.

Grundtvigsk udgangspunkt

Kirkeligt set forstår Marielouise Mærkedahl sig selv som grundtvigsk, men hun ønsker at favne bredt:

- Teologisk er jeg meget bredt folkelig funderet, men dog især inspireret af Grundtvigs menneske- og kirkesyn, hvor kirken forstår sig som en del af det omkringliggende samfund, fortæller Marielouise Mærkedahl og fortsætter:

- Det kristne evangelium er således ikke længere væk end vores møde med hinanden - i skolen, på job eller i andre sociale sammenhænge, hvor vi ellers er sammen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden