Ny sognepræst i Boddum, Ydby og Heltborg er tiltrådt

Maja Cilleborg blev ordineret 28. maj og indsat 1. juni ved en særlig gudstjeneste i Vestervig Kirke

Maja Cilleborg er tiltrådt som ny sognepræst i Boddum, Ydby og Heltborg. Her ses hun i forbindelse med ordinationen i Aalborg Domkirke Budolfi 28. maj. Foto: Lars Horn/Baghuset

Maja Cilleborg er tiltrådt som ny sognepræst i Boddum, Ydby og Heltborg. Her ses hun i forbindelse med ordinationen i Aalborg Domkirke Budolfi 28. maj. Foto: Lars Horn/Baghuset

BODDUM:Pastoratet Boddum, Ydby og Heltborg har pr. 1. juni fået ny sognepræst, Maja Cilleborg, efter at sognepræst emeritus Knud Bunde Nielsen i næsten fire år har vikarieret i embedet, dels under tidligere sognepræst Margit Dahls sygdom, dels efter hendes afsked. Indsættelsen af Maja Cilleborg i de tre sogne fandt sted 2. pinsedag, mandag 1. juni, i Vestervig Kirke med plads til 120 kirkegængere, da pastoratets egne tre kirker var for små i disse coronatider og afstandskrav. Indsættelsen blev foretaget af provst Line Skovgaard Pedersen, Hurup.

Og Maja Cilleborg er nu flyttet ind i præstegården i Boddum med sin mand, Hans T. Holm, der indtil videre arbejder på den grønlandske varmestue Naapiffik hos Kirkens Korshær i Aarhus, men på grund af køreafstand søger han arbejde tættere på, gerne relateret til udsatte grønlændere. Parret har tre voksne børn, der er flyttet hjemmefra.

Maja Cilleborg, der er 45 år, blev uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet 2013 og fik på Pastoralseminariet 2019, ordineredes torsdag 28. maj i Budolfi Kirke i Aalborg af biskoppen.

Hun er født i Hobro og opvokset i Viborg, hvor hun blev student, og flyttede derefter til Aarhus, hvor hun senere kom til at studere teologi.

Efter kandidateksamen har hun i perioder hos Kirkens Korshær i Aarhus, i Det Grønlandske Hus i Aarhus, i Muhabet, som er et væresteds- og aktivitetstilbud for mennesker med anden etnisk baggrund end Danmark med psykisk sårbarhed og psykisk sygdom, samt frivilligkoordinator (nu kirke- og kulturmedarbejder, red.) i Tilst Sogn og hos Jysk Børneforsorg.

Kirkeligt set befinder hun sig, siger hun, i det brede midterfelt:

- Jeg har vilje til at favne hele menigheden, siger hun, og jeg glæder mig til at lære menigheden at kende i de tre sogne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden