Højt humør: Go´musik og godt sammenhold

75-årige Christian Bundgaard lægger ikke harmonikaen fra sig. - Musikken giver humøret et boost, siger han

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

22. januar var det præcist 30 år siden, at Christian Bundgaard fra Biersted var med til at slå tonen an for byens nye orkester; Go-Jawten. Og der er blevet spillet harmonika stort set hver tirsdag på skolen i Biersted lige siden. Dog er han den eneste, der har været med alle 30 år. Nogle er stoppet og andre er kommet til. Jens Urth fra Ingstrup har været med i syv år, så han bliver selvfølgelig betragtet som ’en af de nye’.

- Ja, vi mobber lidt hinanden, men på den gode måde, ler Christian Bundgaard, inden øveaftenen for alvor går i gang.

Kort efter kommer der et rundhyl, som er den hylende støj, der opstår, når en mikrofon opfanger lyden af sig selv fra højtalere, der står for tæt på.

- Ja, det er mig, der skal indstille det, så det ikke sker, men nu skal der også være tid til at snakke lidt, smiler han.

For ham er det den gode musik og sammenholdet med de andre musikere, der er kittet i det ti mand plus en enkelt kvinde store orkester.

- Det er en passende størrelse, men vi kunne nu godt bruge en bassist, siger Christian Bundgaard, der i alle årene har spillet på klaverharmonika. Han har også prøvet en knapharmonika, men det blev aldrig et hit.

Det er dansemusik, de spiller, som oftest valse og dansk pop.

- Det kan være Bjørn & Okay, Tørfisk og Birthe Kjær. Det er bare ikke altid, vi helt er enige om, hvad vi skal spille. Under alle omstændigheder, så giver det et humørboost, siger harmonikaspilleren, der ikke har i sinde at stoppe selvom alderen siger 75 år. Musikken er med til at holde ham i gang. Han har spillet, siden han gik i fjerde klasse og slog de først toner an på en blokfløjte. Senere blev det violinen, der trak. Som voksen holdt han dog nogle års pause fra musikken, inden han i 1987 fandt på at ville lære at spille harmonika. Det førte til, at de var en gruppe, der dannede Go-Jawten fem år senere.

Siden da er der blevet spillet på mange træf som koncerter, og hver og én har givet mange gode oplevelser.

- Vi plejer at tage ud at spille tre til fire gange forår som efterår. Vi tog også på ture til Harmonikamuseet ved Birkelse, da det eksisterede, siger han.

Medlemmerne er ikke kun fra Jammerbugt. Hjørring og Aalborg Kommuner er også repræsenteret.

Mens Christian har fortalt om sin passion, er de andre så småt begyndt at spille, og som sædvanlig er der lidt godmodige drillerier om, hvad de skal spille.

- Jo, lad os nu tage den der Pigalle, og husk den starter i Cmol, hvorefter musikken lyder, og der bliver vippet i takt med fødderne i de sorte sko.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.