Lars elsker hurtige biler - og han mærker i røvballerne, når dækkene er gode...

Lars Blirup har en passion for at køre stærkt og teste sin muskelbil af. Derfor tager han ofte turen til den verdensberømte Nürburgring i Tyskland

21
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lars Blirup, der bor lidt uden for Saltum, vil egentlig gerne fortælle om sin passion for fart, hurtige biler og motorcykler. Han elsker sin hvide Ford Focus RS med 305 hestekræfter, som står parkeret ude i garagen ved siden af familiebilen. Men han er lidt beklemt ved situationen. Han vil nemlig ikke fremstå som en anden fartdjævel...

- Det tager jeg stærkt afstand fra, og med hele mit hjerte anbefaler jeg, at folk med hurtige biler besøger Nürburgring, får afprøvet deres muskelbiler og ikke mindst deres egne færdigheder i mere trygge rammer og omgivelser, der passer til formålet. Ikke på de danske veje, som man desværre ofte ser, siger Lars Blirup og fortsætter:

- Jeg tager stor afstand fra folk, som kører med hovedet under armen. Langt de fleste har ikke begreb om, hvad de har med at gøre, siger han.

Altid motorsport

Han ved, hvad han taler om. Han har kørt motorsport i mange år.

Siden han var lille, har han været bidt af fart. Som barn og ung kørte han motocross, sidenhen blev det til roadracing, hvor han endte med at høre til i toppen af eliten i Danmark.

Men alt har en ende.

- Jeg valgte at trække mig fra den sport inden, det gik galt. Jeg har fået mange tæv, og jeg var også frygtløs. Men jo flere gange jeg slog mig, jo mere fornuftig blev jeg jo nok, siger Lars Blirup.

Han stoppede med at køre roadracing i 2011.

- Der var jeg tænkte, at det ikke gik længere. Min familie betyder meget for mig, og jeg begyndte at frygte, at jeg ikke kunne blive ved med at være heldig, hver gang jeg røg af motorcyklen i høj fart, siger han.

Men han har jo lige det der med fart... Hverdagslivet skal piftes op med et par hurtige runder på en bane.

- Jeg har kørt mc-ræs hele mit liv, men det skal altså være forsvarligt, og i en bil er man lidt mere beskyttet, siger han.

Han købte sin Focus i 2012. I 2014 prøvede han Nürburgring for første gang - siden da er det blevet til flere årlige besøg på banen.

Berømt og berygtet

Nürburgring er en ganske berømt racerbane, der ligger i Eifelbjergene i Tyskland - cirka 100 kilometer syd for Köln ved byen Nürburg i Rheinland-Pfalz. Banen er 20,8 kilometer lang, og den er både berømt og berygtet,da den har kostet mange liv. Den har over 300 højdemeter, 154 sving og så er den verdens længste.

Kan man klare den på under ti minutter, så går det pænt stærkt. Og det kan kun de færreste - for gennemsnitsfarten skal i så fald være over 120 kilometer i timen på trods af de mange sving og højdeforskelle.

- Det kræver masser af teknik og flere steder skal farten op på mere end 200 kilometer i timen for at nå under ti minutter på én omgang. De hurtigste biler når næsten 300 kilometer i timen bestemte steder. Derfor er det en ekstrem farlig bane, og der skal mange omgange til før, den er kørt ind i hovedet, siger Lars Blirup.

Han ønsker ikke at fortælle, hvor hurtigt han selv har kørt banen. Kun at der er blevet givet noget gas, og at der er blevet kørt friskt. Ganske friskt. Men ikke vildt.

Familietur

- Vi er nogle midaldrende mænd med hurtige biler, der tager turen derned et par gange om året på en forlænget weekend. Hele familien kommer også med en uge i sommerferien. Banen ligger jo i et utroligt smukt område. Men det er altså vildt fedt at være der. Der er biler overalt, så der er virkelig noget at kigge på, siger han.

Hver gang han tager turen til Tyskland, har han dæk med fra Dækbutikken i Aabybro. Indehaveren af forretningen - Jens V. Andersen - er en af hans gode venner.

- Jeg prøver nogle af de hurtige dæk, som Jens har i butikken. Jeg tester, om de er retningsstabile, og så laver jeg en analyse af dækkene, så personalet hos Jens får noget brugbar viden om dæktyperne. Jeg kan ganske enkelt mærke i mine røvballer, når dækkene er gode. Det er nok noget jeg har lært gennem mange år, ler han.

På daglig basis skal behovet for fart også tilfredsstilles. Enten sker der ved hjælp af cyklen, for Lars tramper gerne 40-45 kilometer om dagen i pedalerne. Ellers så sker det sammen med en af sønnerne på en af landets gocart-baner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden