Nye roere i Frederikshavn Kajakklub kan redde hinanden

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lørdag 7. maj 2022 startede et hold på otte nye friske og forventningsfulde havkajakroere på IPP2 kursus (Internationalt Paddel Pass) i Frederikshavn kajakklub, der har til huse i Rønnerhavnen Frederikshavn. Det fortæller klubbens formand Carsten Jensen.

- Den 31. maj kunne alle glæde sig over at have gennemført kurset og bestået prøven og kan nu kalde sig Certificeret IPP2 kajakroer. Et IPP2 Certifikat giver blandt andet adgang til at kunne leje kajakker, både i ind- og udland. Samtidig kan man ved medlemskab låne og ro i klubben kajakker på egen hånd, forklarer Carsten Jensen.

Kursisterne har være igennem et længere forløb, startende i svømmehal hvor der øves forskellige redningsteknikker, hvis man falder i vandet. Redningerne, som nok er den vigtigste del, det at kunne redder sig selv eller andre hvis uheldet er ude.

De efterfølgende uger har kursisterne være på havet for også at blive fortrolige med redningsteknikkerne her og lære mange andre teknikker, som man skal beherske for at erhverve sit IPP2 certifikat.

De er nu klar og kan se frem til en sommersæson med mange gode timer i havkajak på havet og ikke mindst, et socialt samvær med andre kajakroere.

Sporten henvender sig til alle aldre, klubben har medlemmer fra 15 – 16 år til sidst i halvfjerdserne, som alle er aktive. Klubben tilbyder udover havkajak også kapkajak, tur kajak og i et mindre omfang også handicaproning.

Klubben har i dag omkring 150 medlemmer og 90 kajakker og udstyr, der kan lånes ud til klubbens medlemmer, ligeledes kan klubben tilbyde ”garageplads” til egen kajak og fine indendørs faciliteter, med blandt andet fitness rum og romaskiner, så er vejret ikke til at tage på havet, kan man holde sin form vedlige indendørs.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden